Astsubaylar için intibak teklifi

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, ortaokul ya da lise mezunu emekli ya da çalışan astsubayların Astsubay Meslek Yüksekokulu mezunu kabul edilmeleri için yasa teklifi verdi.

Yayınlanma: 28.12.2012 - 10:45
Abone Ol google-news

Demirçalı'nın TBMM Başkanlığı'na sunduğu Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nde, emekli olan ya da halen görevli olan ortaokul, lise veya dengi okullardan mezun astsubayların, 2 yıllık Astsubay Meslek Yüksekokulu mezunu kabul edilerek, intibaklarının yapılması öngörülüyor. İntibaklarda, geçmişe yönelik maaş ve maaş farkı ödenmeyeceği de düzenleniyor.

Teklifin gerekçesinde, birçok kamu personeli için ''eşit işe eşit ücret'' intibak yasası çıkarıldığı, ancak astsubay okullarının 2002'de 2 yıllık meslek yüksekokuluna dönüştürülmesinden sonra intibak düzenlemesi yapılmadığı ifade edildi. Gerekçede, eşit işe eşit ücret ve Anayasa'nın eşitlik ilkesi gereği, çalışan ve emekli astsubayların meslek yüksekokullarına intibaklarının yapılarak, mağduriyetlerinin giderilmesinin hedeflendiği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler