''Yabani hayvanlar için bir avuç buğday ekin''

Trabzon'da özellikle kışın yabani hayvanların yem ihtiyacını karşılamak amacıyla 4 dönüm araziye buğday ekildi.

Yayınlanma: 28.12.2012 - 10:50
Abone Ol google-news

Trabzon Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Yunus Erkut, yaptığı açıklamada, ağır geçen kış şartları nedeniyle besin bulmakta zorlanan yabani hayvanlar için geçmiş dönemlerde doğaya yem bıraktıklarını belirtti.

Bu kez doğaya yem bırakmanın yanı sıra farklı bir çalışma gerçekleştirdiklerini vurgulayan Erkut,''Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğü Trabzon Şube Müdürlüğü ve Maçka Avcılar Derneği Başkanlığı işbirliği ile Maçka ilçesi Çeşmeler köyü Zincirlikaya ve Ortaköy köyü Kuleler mevkilerinde yaklaşık 3-4 dönümlük araziye buğday ektik. Teşkilat olarak ağır geçen kış şartlarında besin bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarının yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla her kış muhtelif cinste yem satın alarak ilimizde uygun yerlere bırakıyoruz. 2012-2013 kış dönemi için de bu amaçla gerekli yem stokumuz hazır'' dedi.

Daha kalıcı bir çalışmanın başlangıcını yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Erkut, şunları kaydetti:

''Maçka Avcılar Derneği Başkanlığı'nın bu çalışmadaki katkısı örnek olabilecek bir gayrettir. Gösterdikleri içten çalışmadan dolayı onlara teşekkür ediyorum. Bu şekildeki çalışmaların ülkemizin her tarafında yapılması yaban hayatına kalıcı bir destek olacaktır. İmkanı olan her vatandaşımızdan bir avuç buğday veya arpayı bahçesinin, tarlasının bir kenarına zamanı geldiğinde ekmesini bekliyoruz.''

Yaban tavşanları için pazı ve lahanada dikecekler


Maçka Avcılar Derneği Başkanı Ekrem Durmuş ise çalışma ile avcıların sadece av peşinde koşan kişiler olmadıklarını göstermek istediklerini belirterek, şunları ifade etti:
''Bu tür çalışmalar sürdürülecek, vatandaşlara buğday vererek ekim yapmalarını sağlayacağız. Bunun yanında genel olarak ilimizde azalan yaban tavşanları için de pazı, karalahana gibi bitkilerin dikimini gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu küçük çalışmanın örnek olmasını diliyoruz. Yaban hayatına verilecek desteğin küçüğü büyüğü olmaz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler