Mısır ile Türkiye arasında eğitim işbirliği

Mısır'ın Süveyş Kanalı Üniversitesi, Türkiye ile eğitim alanında işbirliğinin geliştirilmesi çalışmaları kapsamında öğrenci değişimi programının başladığını bildirdi.

Yayınlanma: 28.12.2012 - 13:38
Abone Ol google-news

Süveyş Kanalı Üniversitesi Rektörü Muhammed Muhammedeyn yaptığı açıklamada, öğrenci değişimi programının, iki ülke arasında turizm ve yüksek öğretim alanlarında işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla hazırlanan protokol çerçevesinde başlatıldığını belirtti.

Öğrenci değişiminin, karşılıklı ziyaretler ve taraflar arasında kültürel alış verişi teşvik edeceği beklentisini dile getiren Muhammedeyn, 2014 yılının Türkiye'de Mısır yılı, Mısır'da da Türkiye yılı ilan edileceğini kaydetti.

Kademeli olarak genişlemesi beklenen işbirliği programı kapsamında ilk olarak Türkiye'den bir öğrenci heyetinin Süveyş Kanalı Üniversitesi'ni ziyaret edeceğini, daha sonra Mısır'dan bir öğrenci grubunun Türkiye'ye gideceğini söyleyen Muhammedeyn, söz konusu ziyaretlerle, öğrencilerin bulundukları ülkenin siyasi ve kültürel birikimine ilişkin temel bilgiler verilmesinin hedeflendiğini, ayrıca ekonomi ve insan hakları gibi konularda ortak toplantılar yapılacağını kaydetti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon