"İspanya'da 2013 zor bir yıl olacak''

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, ekonomik krize ilişkin ''2013 daha zor bir yıl olacak'' dedi.

Yayınlanma: 28.12.2012 - 14:47
Abone Ol google-news

2007'den bu yana ekonomik kriz yaşayan ve kamu açığını düşürmek için son 2 yıldır kesintilerin yapıldığı İspanya'da, krizden çıkış için çalışmalar sürdürülüyor. 1 yıldır iktidarda olan Başbakan Rajoy, düzenlediği basın toplantısında, kemer sıkma politikalarının gelecek yıl da devam edeceğinin sinyallerini verdi.

Yılın son Bakanlar Kurulu toplantısından sonra basın toplantısı düzenleyen Rajoy, ''İspanyolları aldatmak istemiyorum. 2013'ün ikinci yarısından itibaren iyileşmeler görüleceğine güvenim tam olsa da ekonomide küçülme biraz daha devam edecek'' şeklinde konuştu.

İspanya Başbakanı Rajoy, 5. yılını dolduran krizden dolayı İspanyolların ''sabrının tükendiği ve halen sonuç alınamadığını düşündüğünü'' bildiklerini belirterek, her şeye rağmen kemer sıkma politikalarının uygulanmaması halinde ''şimdikinden çok daha kötü durumda olunacağını'' vurguladı.

''İspanyollardan artık daha fazla sabır göstermelerini isteyemem'' diyen Rajoy, İspanyol toplumuna bundan sonrası için ''dayanışma ve anlayış'' çağrısında bulundu.
İspanyol Hükümeti'nin, ekonomik krize karşı bu yıl içinde aldığı kararların ''meyvelerinin görülmeye başlandığını'' savunan Rajoy, ''kemer sıkma politikalarının ve reformların tek hedefinin en kısa zamanda istihdam yaratmak'' olduğunu kaydetti.

Rajoy ayrıca, mevcut durumda İspanya'nın dış finans yardımı talep etmeyi düşünmediğini bildirdi.

Öte yandan Katalonya özerk yönetiminde yeni hükümetin ''2014 yılında bağımsızlık yanlısı bir referandum düzenleme planının, siyasi sorun yarattığını'' kabul eden Rajoy, sadece anayasanın öngördüğü koşullarda diyalog olabileceğini dile getirdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler