Mısır'da cuma namazı sonrası Mursi'ye protesto

Mısır'ın kuzeyindeki İskenderiye kentinde Cuma namazı sonrası gösteri düzenleyen muhalifler, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nı protesto etti.

Yayınlanma: 28.12.2012 - 15:07
Abone Ol google-news

Edinilen bilgiye göre İskenderiye'de el-Kaid İbrahim Camisi avlusunda toplanan göstericiler, Cumhurbaşkanı Mursi aleyhinde sloganlar atarken, ''perde arkasından ülkeyi yönetmekle'' suçladıkları Müslüman Kardeşler Teşkilatı ile kurumun Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'yi de protesto etti.

Göstericiler, geçen hafta İskenderiye'de düzenlenen protesto eylemleri sırasında gözaltına alınan muhaliflerin de serbest bırakılmasını istedi.

Mısır emniyet güçlerinin cami çevresinde geniş güvenlik önlemleri alması ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı ile selefi eğilimli grupların camide bulunmaması nedeniyle gösteri olaysız şekilde sona erdi.

Geçen hafta Cuma namazı sırasında verdiği hutbeyle tartışmalara yol açan ve muhaliflerin kuşatması nedeniyle yaklaşık 14 saat camide mahsur kalan el-Kaid İbrahim Camisi hatibi Ahmed el-Mahlavi'nin, güvenlik sebebiyle Cuma namazına gelmediği öğrenildi.

El-Kaid İbrahim Camisi'nde 13 ve 21 Aralık tarihlerinde, Mursi taraftarları ve muhalifler arasında çatışmalar çıkmış, çatışmalarda onlarca kişi yaralanmış onlarca kişi de göz altına alınmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler