Adana'da doktor ve hemşireye dayak!

Adana'da, özel bir hastanede görevli doktor ve hemşire, baba ile oğlu tarafından çok bekletildikleri iddiasıyla darbedildi.

Yayınlanma: 28.12.2012 - 18:32
Abone Ol google-news

Alınan bilgiye göre, oğlu M.T. ile özel bir hastaneye giden M.T. tedavi olmak için beklemeye başladı.

Baba M.T, bir süre sonra çok bekletildiği iddiasıyla görevlilerle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine baba ile oğlu doktor Burhan Özdil ile hemşire Melek Göktepe'yi darbetti.

Doktor ve hemşirenin yaralandığı olay sonrası zanlılar polis tarafından gözaltına alındı.
Bu arada, Adana Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten ve yönetim kurulu üyeleri, doktor ve hemşireyi tedavi gördükleri hastanede ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

TBMM Sağlıkta Şiddeti Araştırma Komisyonu konuyla ilgili önerileri olduğunu söyledi

Öye yandan, TBMM Sağlıkta Şiddeti Araştırma Komisyonu Başkanı ve AKP Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, ''Komisyonun çalışmaları sürüyor. Önümüzdeki günlerde caydırıcı nitelikte önerilerimiz olacak'' dedi.

Ünüvar, Adana'da meydana gelen iki ayrı olayda bir doktor, iki hemşire ile bir hastane görevlisi hasta ve yakınları tarafından darbedilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, sağlık hizmeti verenlerin fedakarca çalıştıklarını, bu kişilere yönelik şiddetin üzüntü verici olduğunu söyledi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin asla tasvip edilemeyeceğini belirten Ünüvar, ''Şiddeti uygulayanlar da daha sonra pişmanlık duyuyor ama iş işten geçmiş oluyor'' diye konuştu.
Ünüvar, başkanlığını yaptığı komisyonun çalışmalarını sürdürdüğüne değinerek, ''Önümüzdeki günlerde caydırıcı nitelikte önerilerimiz olacak'' ifadesini kullandı.

Adana Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten de sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların giderek arttığını dile getirerek, ''Üzücü bir durum. Her iki saldırı da bizi çok üzdü'' dedi.

Sağlık hizmeti verenlerin, uğradıkları şiddet nedeniyle sağlıklarından olduğunu ifade eden Özden, ''Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin cezasının artırılması gerekiyor'' diye konuştu.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon