65 öğrenci aynı anda bayıldı!

Eskişehir'de Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden 65 öğrenci, mesleklerine dikkat çekmek için açık alanda aynı anda bayılma numarası yaptı.

Yayınlanma: 28.12.2012 - 18:53
Abone Ol google-news

Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden 65 öğrenci, ''Liseler Mesleğiyle Yarışıyor'' yarışmasının 4'üncü aşaması için Arifiye Mahallesi'ndeki Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi önünde bir araya geldi.

''Flash mob (Katılımcıların daha önceden belirlenmiş yer ve zamanda buluşup, yine önceden kararlaştırılan, amacı genelde eğlence olan bir eylemi gerçekleştirdikten sonra dağılmaları)'' uygulamasında, doktor rolünü üstlenen öğrencilerden Emirhan Yenice, hazır bekletilen ambulanstan sedye taşıyan iki arkadaşıyla birlikte ''Koşun koşun, hasta var'' diyerek koşmaya başladı. Bu esnada farklı yönlerden gelen öğrenci grupları da, doktorun peşinden merkez önüne konulan maket uçağın yanına kadar koştu.

Öğrenciler, uçağı stetoskopla kontrol eden Yenice'ye, ''Uçabilir mi?'' diye sordu. Bir süre oturup bekledikten sonra kendi etraflarında dönen öğrenciler, Yenice'nin ''Başaramayacağım'' demesi üzerine aynı anda yere yığıldı.

 

MESLEKLERİNE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN BAYILMA NUMARASI YAPTILAR/HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Yenice'nin, bir süre sonra ''Başardık'' diye bağırmasıyla öğrenciler, bu kez aynı anda ayağa kalkıp alkış tuttu ve yanlarında getirdikleri kağıttan uçaklarını havaya fırlattı.

Ardından öğrencilerin farklı yönlere dağılmasıyla ''flash mob'' uygulaması sona erdi.

Öte yandan, sıra dışı gösteri karşısında şaşıran vatandaşlar, bir süre öğrencileri seyretti.
Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Sırrı Kabadayı, gösteri sonrası yaptığı açıklamada, ''Meslek Lisesi Memleket Meselesi'' projesi kapsamında Koç Holding tarafından düzenlenen yarışmada, okullarını temsil eden 12-C sınıfı öğrencileri Emirhan Yenice, Furkan Doyran, Mehmet Ömer Akgün, Mustafa Açıkgöz ve Serhat Erat'ın, Uçak Bakım Grubu olarak bundan önceki iki görevde birinci seçildiklerini anımsattı.

Yarışma çerçevesinde kentte ilk defa bir ''flash mob'' uygulaması gerçekleştirdiklerini bildiren Kabadayı, öğrencilerinin, yarışmanın birincisi olmasını arzuladıklarını kaydetti.
Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi ve Uçak Bakım Grubu Üyesi Emirhan Yenice de bugün son görevlerini tamamladıkları ''Liseler Mesleğiyle Yarışıyor'' yarışmasında iddialı olduklarını ifade etti.

''Liseler Mesleğiyle Yarışıyor'' yarışması

''Liseler Mesleğiyle Yarışıyor'' yarışması, Koç Holding'in, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ve Vehbi Koç Vakfı'nın desteğiyle 2006 yılından bu yana yürüttüğü ''Meslek Lisesi Memleket Meselesi'' projesi kapsamında düzenleniyor.

Türkiye genelinde tüm meslek liselerine açık olan yarışma çerçevesinde, öğrenciler kendilerine verilen görevleri yerine getirmeye çalışarak ödül için yarışıyor.

Yarışmada pek çok zorlu görevle karşı karşıya kalan gençler, video ve fotoğraf çekip, bu çalışmalarını yarışmanın web sitesinde ve sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesaplarında paylaşıyor.

2013 yılı Ocak ayında sona erecek olan yarışmada birinciliği kazanacak grup, çeşitli hediyeler kazanmanın yanı sıra okuluna da 15 bin lira bağış kazandıracak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler