Tarsus'ta karakol binasının zemini çöktü

Tarsus ilçesine bağlı Yenice beldesindeki jandarma karakolu binasının zemininde çökme meydana geldi.

Yayınlanma: 29.12.2012 - 09:26
Abone Ol google-news

Alınan bilgiye göre, belde merkezindeki karakolda gece yarısı henüz bilinmeyen bir nedenle, gürültüyle çökme meydana geldi. Olayda karakolun girişindeki salon ve tutanak yazılırken kullanılan odanın zemininde yaklaşık 20 santimetre derinliğinde göçük oluştu.
Bazı dolapların devrildiği olayda maddi hasar meydana geldi.

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, karakolda incelemelerde bulunarak İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bahadır Ersoy ve karakol yetkililerinden bilgi aldı.

Kaymakam Güldibi, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, çökme nedeniyle binanın tahliye edilmesi kararı alındığını, karakoldaki son durumun Jandarma Genel Komutanlığı'na bildirildiğini söyledi.

Karakolun 1936 yılında inşa edildiğini ifade eden Güldibi, tahliye kararı nedeniyle yeni bina arayışlarına girdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

''Konuyla ilgili Yenice Belediye Başkanı Ali Kuru ile görüştük. Karakolun hemen yanına öğrenci yurdu olarak inşa edilen binanın bir bölümünün karakol olarak kullanılmasını talep ettik. Ancak 4 katlı binanın Kargılı köyünde yapılacak Çukurova Havalimanı'nda çalışacak idari ve teknik personele kiralandığı tarafımıza bildirildi. Sonrasında yapılan görüşmeler neticesinde ise binanın bir bölümünün karakol olarak kullanılması sağlandı. Ayrıca hali hazırda bulunan 3 konteyneri de geçici olarak karakola tahsis edeceğiz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler