'Yeni Savunma Bakanı, mantıklı adım atmalı'

İran Savunma Bakanı Ahmed Vahidi, ''ABD'nin seçilecek yeni Savunma Bakanı, mantıklı politikalar izlemeli ve kışkırtıcı adımlar atmaktan kaçınmalı'' dedi.

Yayınlanma: 29.12.2012 - 11:31
Abone Ol google-news

Fars Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre, İran Savunma Bakanı Ahmed Vahidi, İran'ın Velayet 91 Askeri Tatbikatı'nı değerlendirdi.

Vahidi, yeni sistemler ve gelişmiş savaş taktiklerinin kullanıldığı söz konusu tatbikatın, İran donanma gücünün büyüklüğünün göstergesi olduğuna işaret etti.

İran'ın güney sularında bulunan bölge dışı ülkelerin, askeri varlığının gerekçesiz ve zararlı olduğunu öne süren Vahidi, ''Bu durum, hem söz konusu ülke halklarının ağır maliyetlerle karşı karşıya kalmasına hem de bölge ülkelerinin rahatsızlık duymasına neden oluyor'' şeklinde konuştu.

Bir soru üzerine, Amerika Savunma Bakanı adaylarına da tavsiyelerde bulunan Vahidi, ''ABD'nin seçilecek yeni Savunma Bakanı, mantıklı politikalar izlemeli ve kışkırtıcı adımlar atmaktan kaçınmalı. Bu, hem Amerika halkının hem de dünya halklarının yararına olacaktır'' ifadelerini kullandı.

ABD'nin bugüne kadar Siyonist rejimi kayıtsız şartsız savunarak mantıklı hareket etmediğini ifade eden Vahidi, ABD'den geçmişten ders alarak hem kendi hem de dünya halklarının yararına uygun davranmasını istedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler