İstanbul dünya starlarını ağırladı

Her geçen yıl birbirinden görkemli uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan İstanbul, 2012 yılında dünyaca ünlü starları ağırladı.

Yayınlanma: 29.12.2012 - 11:42
Abone Ol google-news

''Pop müziğin kraliçesi'' olarak adlandırılan Madonna, 19 yıl aradan sonra ikinci kez geldiği İstanbul'da Türk Telekom Arena Stadı'nda 7 Haziran'da hayranlarıyla buluştu.

Yüksek tempolu sahne performansıyla 55 bin kişilik izleyici kitlesini kendisine hayran bırakan Madonna'nın konserine Türk ünlüler de yoğun ilgi gösterdi. Konser sırasında Marmara Ereğlisi'nde meydana gelen 5.1'lik deprem ''Madonna İstanbul'u Salladı'' yorumlarına neden oldu.

Madonna, İstanbul'da bulunduğu günlerde Ayasofya Müzesi ile Sultanahmet Camisi'ni ziyaret etti, boğaz turuna çıktı. Madonna'ya İstanbul konserinde, sevgilisi ve dansçısı Brahim Zaibat ile çocukları da eşlik etti.

''Brit Ödülleri''nde ''En İyi Çıkış Yapan Şarkıcı'' ödülünü alan sanatçı Jessie J, 26 Haziran'da Küçükçiftlik Park'ta Pozitif Günler Festivali'nde sahne aldı.

Sanatçı, 9 bin kişinin izlediği konserde popüler şarkısı ''Price Tag''i, 6 yaşındaki hayranıyla seslendirdi. Festivalde ayrıca ''Nouvelle Vague'', ''Zaz'', ''Two Door Cinema Club'', ''Metronomy'' gibi ünlü müzisyenler ve müzik grupları da yer aldı.

Usher, Enrique Iglesias, Jennifer Lopez, Shakira, Chris Brown ve Marc Anthony gibi sanatçılarla gerçekleştirdiği featuring şarkılarla tüm dünyada dans müziğinin en önemli ismi haline gelen ABD'li şarkıcı Pitbull, ''Olmeca Golden Nights'' etkinliği kapsamında 30 Haziran'da Küçükçiftlik Park'ta konser verdi.

Kendisini ''Dünya çapındaki adam'' olarak niteleyen Pitbull, en çok beğenilen ''Give Me Everything Tonight'', ''Let It Rain Over Me'', ''İnternational Love'', ''Suavemente'', ''On The Floor'' gibi hitlerini seslendirdi. Sanatçıyı, İstanbul'daki konserinde 13 bin hayranı yalnız bırakmadı.

Red Hot Chili Peppers'ı 40 bin hayranı izledi


Parkorman'ın 4-6-7 Temmuz tarihlerinde ev sahipliği yaptığı ''Tuborg GoldFest''te, ''Guns N' Roses'', ''Evanescence'', ''Apocalyptica'', ''Within Temptation'', ''Godsmack'', ''In Flames'', ''Lacuna Coil'', ''Ugly Kid Joe'' gibi ünlü rock grupları ve müzisyenler sahne aldı.
CharmMusic ve KüçükÇiftlik Park işbirliğiyle 19 Temmuz'da düzenlenen ''Hi-Voltage'' etkinliğinde, ''Megadeth'' ve ''Trivium'' gibi ünlü rock grupları performanslarını sergiledi.
19. İstanbul Caz Festivali'nin kapanışında konser veren Morrissey, samimi tavırları, izleyicisiyle sıcak diyaloğu ve en sevilen şarkılarıyla sevenlerini bir kez daha kendisine hayran bıraktı.

Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde verdiği konserin açılışını ''How Soon is Now?'' adlı şarkısıyla yapan Morrissey, ''Everyday is Like Sunday'', ''You Have Killed Me'', ''Let Me Kiss You'', ''Maladjusted'' gibi parçalarını da seslendirdi. Konserde Türk bayrağı açan Morrissey, ''Assad is Shit'' yazılı tişört giyen ekibiyle de politik mesaj verdi.
Funk, punk ve metali harmanlayarak müzik yapan ABD'li grup Red Hot Chili Peppers, 8 Eylül'de Santralistanbul'da konser verdi. İlk kez Türkiye'de konser veren grubun sürprizi İlhan Erşahin oldu. Grubun bas gitaristi Michael Peter Balzary'ın arkadaşı olan Erşahin bir şarkıya eşlik etti. Grubun gitaristi Josh Klinghoffer, sahneye Türk bayraklı tişörtle çıktı.
''Californication'', ''Otherside'', ''Scar Tissue'', ''Under the Bridge'' gibi dünyada yankı uyandıran hitlerin sahibi olan grubun konserini, 40 bin kişi izledi.

''Dance Me To The End Of Love'' yeniden...''

Kanadalı efsanevi müzisyen ve şair Leonard Cohen, ''2012 Old Ideas Dünya Turnesi'' kapsamında 19 Eylül'de Ülker Sports Arena 'da konser verdi.

Üç yıl aradan sonra yeniden İstanbul'da hayranlarıyla buluşan sanatçı, ''Dance Me To The End Of Love'', ''Hallelujah'' ve ''So Long, Marianne''ın da aralarında bulunduğu unutulmaz şarkılarını da seslendirdi. Efesanevi şarkıcıyı dinleyenler, Cohen'in unutulmaz parçalarına ve sesine bir kez daha hayran kaldı.

''Send Me An Angel'', ''Still Loving You'', ''Hurricane'', ''Always Somewhere'', ''Humanity'' şarkılarıyla tüm dünyada 100 milyondan fazla albüm satan ve birçok ödüle layık görülen efsane Rock grubu Scorpions, 19 Ekim'de Maçka Küçükçiftlik Park'ta konser verdi.
Son olarak 2010'da Türkiye'de hayranlarıyla buluşan Scorpions, 2012'de de uzun sure hafızalardan silinmeyecek bir performans sergiledi.

Dünyada en çok satan İspanyol şarkıcılar arasında yer alan ''Grammy'' ve ''Latin Grammy'' ödülleri sahibi Enrique Iglesias, 24 Ekim'de Maçka Küçükçiftlik Park'ta konser verdi. Hayranları, konserden saatler önce yaklaşık 3 kilometrelik kuyruk oluşturdu.
Albümleri dünya çapında 70 milyondan fazla satan Iglesias, ''Hero'', ''Tired of Being Sorry'', ''Taking Back My Love'', ''Heartbeat'', ''Bailamos''un da aralarında bulunduğu hit şarkılarını seslendirdi.

Arkasında ''34'' yazılı bir tişörtle sahneye çıkan sanatçı, her performansında hayranlarını şaşırtacak bir sürpriz yaptı. Iglesias, alanı dolduran 14 bin müziksever arasından 2 İranlı erkek hayranını sahneye alarak ''Somebody's me'' şarkısını onlarla beraber söyledi. Sanatçı, ''Hero'' şarkısında ise bir kadın izleyicisini sahneye alıp, sarılarak dans etti. Konseri bitirmesine rağmen seyircilerin yoğun isteğini kırmayan sanatçı iki kez bis yaptı.

Yıla damgasını vurdu

Yılın sonuna damgasını vuran konser ise Latin yıldız Jennifer Lopez'in ''Dance Again'' turnesi kapsamında 14 Kasım Ataköy Atletizm Arena'da, 16 ve 17 Kasım'da ise Ülker Sport Arena'da verdiği konserler oldu.

Sahne şovları, giysileri ve danslarıyla izleyenleri büyüleyen Latin sanatçı, 110 kişilik ekibiyle dans koreografilerini gerçekleştirerek seyircilere görsel bir şölen yaşattı.
''Never gonna give up'', ''Waiting for tonight'', ''Jenny from the block'', ''Let's get loud'', ''On the floor'' gibi sevilen parçalarını seslendiren sanatçının her bir konserini en az 15 bin kişi izledi. Lopez'in konserlerine, ünlü Türk sanatçılar da ilgi gösterdi. Sanatçının konser sonunda Türk bayrağı açması hayranlarından büyük alkış aldı.

Lopez'e İstanbul konserinde dansçı sevgilisi Casper Smart da eşlik etti. Latin şarkıcı, İstanbul'a ikizleri Max ve Emme'yi de getirdi. Jennifer Lopez, konserlerinden arta kalan zamanda kentin eğlence mekanlarını ve alış veriş merkezlerini de gezdi. Lopez'in çocukları ve sevgilisiyle kaldığı otelin yanındaki parkta vakit geçirmesine basın büyük ilgi gösterdi.

Sanatçı İstanbul'daki son gününde kentin finans merkezi Ataşehir'deki bir konut projesinden boğaz ve adalar manzaralı bir ev satın aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler