Notere 15 yıl hapis istemi

Deniz Feneri hükümlüsü için sahte vekaletname düzenlemekle suçlanan Büyükkılıç hakkında dava açıldı. Büyükkılıç’ın “resmi belgede sahtecilik” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

Yayınlanma: 04.02.2009 - 12:51
Abone Ol google-news

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, sahte vekâletname düzenlediği iddiasıyla İstanbul 10. Noteri İsmet Büyükkılıç hakkında dava açtı. Noter Büyükkılıç, Almanyadaki Deniz Feneri davasında ceza alan Mehmet Gürhanın yurtdışında tutuklu bulunduğu dönemde onun adına Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karamana vekâletname düzenlemekle suçlanıyor. Büyükkılıçın resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanma suçlarından 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

Almanyadaki Deniz Feneri e.V. davasında 5 yıl 9 ay hapis cezası alan Gürhanın yurtdışında tutuklu bulunduğu dönemde, Karamana usulsüz şekilde genel vekâletname verdiği iddia edilen İstanbul 10. Noteri Büyükkılıç hakkında resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanma suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlunun Almanyadaki Deniz Feneri davasından tutuklu bulunduğu dönemde Mehmet Gürhan ile ilgili 21 Mayıs 2007de işlem yapan İstanbul 10. Noteri İsmet Büyükkılıç ile ilgili verdikleri dilekçe üzerine Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sona erdi.

Kılıçdaroğlu, Almanyadaki Deniz Feneri davasında ceza alan Mehmet Gürhanın, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karamanı vekil tayin ettiğine ilişkin 21 Mayıs 2007 tarihinde İstanbul 10. Noterliğince düzenlenen belgeyi basın toplantısında açıklamıştı.

İnceleme yapmadan onay

Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede İstanbul 10. Noteri Büyükkılıçın soruşturma konusu işlemi noterliğin dışında yapmasını gerektirir hiçbir neden yokken Zekeriya Karamana ait şirketin muhasebe kısmında çalışan bir elemanın telefonla daveti üzerine Nişancı Mahallesi Eyüp Bulvarı 40/B adresine gittiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi: Söz konusu adreste kendisini Mehmet Gürhan olarak tanıtan şahsın adı geçen olup olmadığını araştırmadan ve ibraz ettiği ona ait kimlik bilgileri ile düzenlenmiş nüfus hüviyet cüzdanının gerçeğe uygun olup olmadığını yeterince incelemeden 23.04.2007 tarihinde Atatürk Havalimanından çıkış yapan ve belirtilen tarihten sonra yurda giriş kaydı bulunmayan ve Deniz Feneri Davasından Almanyada tutuklu bulunan Mehmet Gürhan talepte bulunmuş gibi kimliği belirsiz kişi tarafından önceden hazırlanan ve şirketteki işlerini takip etmeye yetkili olmak üzere Zekeriya Karamanın vekil tayin edildiğine dair 21.05.2007 tarihli genel vekâletnameyi huzurunda imzalamış gibi onayladığı, ibraz edilen nüfus hüviyet cüzdanının bir örneğini evrakına eklemediği anlaşılmıştır.

Cumhuriyet, 10 Aralık 2008 tarihinde yayımladığı haberde, Gürhan hapisteyken onun adına İstanbuldaki 10. Noterden vekâletname alan Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Karamanın vekâletnameyi aldığı gün İstanbulda kurulu Haliç Deniz Şirketinde hisse operasyonugerçekleştirdiğini duyurmuştu. Vekâletnamenin verildiği gün Gürhanın söz konusu şirketteki 50 bin TLlik hissesi İsmail Karahana devredilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler