'F.Bahçe karşısında önemli bir şampiyonluk aldık'

Galatasaray’ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera TRTSPOR’da yayınlanan İşte Goool programına çok özel açıklamalarda bulundu. İşte Muslera’nın röportajı:

Yayınlanma: 29.12.2012 - 15:53
Abone Ol google-news

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi belli oldu. Dortmund, Bayer Münih, Barcelona gibi güçlü rakipler arasından Schalke 04 geldi. Ne düşünüyorsun bu eşleşme hakkında?

MUSLERA: Bizim için öncelikli önemli olan gruplardan çıkmaktı. İlk hedefimizi başardığımız için çok mutluyuz, gururluyuz. Camiamız adına çok önemliydi bu hedefi gerçekleştirmek. Sizin de söylediğiniz gibi Barcelona, Dortmund, Bayer Münih gibi takımlar çok üst düzey top oynayan takımlar. Güçlü rakipler arasından kıyasladığımız zaman Schalke 04 de tabi ki kolay geçmeyecektir, zor olacaktır ama kağıt üzerinde baktığımız zaman bizim de kafa kafaya mücadele edebileceğimiz bir rakip.

Geçen sene Galatasaray’a transfer oldun ve çok çabuk uyum sağladın. Geçen sene gelen bir şampiyonluk var. En az gol yiyen kaleciler arasında yer alıyorsun. Galatasaray tarihinin en iyi kalecileri arasında gösterilmeye başladın. Bu konu hakkında neler düşünüyorsun?


MUSLERA: Adaptasyon dönemim sizin de söylediğiniz gibi çok çabuk geçti. Bunda tabi çok önemli nedenler var. Türk halkının bana olan sıcaklığı, yardımı özellikle tercümanımız Mert ile de tanışmam ve onun da yardımlarıyla daha çabuk gelişti tabi ki. Geçen sene gelen ve çok anlamlı, önemli bir şampiyonluk da var. Galatasaray’a gelmemde İtalya kariyerimin de çok büyük önemi vardı. İtalya’da oynamam böyle büyük bir takıma gelmeme çok yardımcı oldu. Biraz önce de söylediğim gibi çok önemli bir şampiyonluk ve benim kariyerimde de çok önemli bir yer tutuyor. Onun haricinde rekora gelince. Dürüst olmam gerekirse rekoru kıracağımı çok fazla düşünmüyordum. Çok fazla üzerinde de durmadım. Mutlaka en az gol yemek kişisel bir rekor değil. Bu kadar az gol yiyorsanız doğru hamleler yapmışsınızdır ama takımınız da size yardımcı olmuştur. Bu tabi ki takımın başarısı yani sadece benim değil. Bu rekoru geçmemin en güzel yanı Taffarel’i geçmem oldu. Taffarel’i geçtiğim için çok mutluyum.

Çok iyi bir performansın var. Galatasaray’daki performansın ile bir çok dünya kulübüyle ismin anılıyor. Bu konu hakkında neler düşünüyorsun? Premier Ligi işaret etmiştin. Galatasaray’dan ayrılmak gibi bir niyetin var mı?
MUSLERA
: Şu an için Galatasaray’da gerçekten çok mutluyum. Kendimi inanılmaz iyi hissediyorum burada. Evimde gibi hissediyorum. O yüzden açıkçası çıkan transfer haberlerini fazla dinlemiyorum. Çok fazla kulak asmıyorum. Tabi ki her futbolcunun olduğu gibi benim de çocukluk hayallerim var. Çocukluk hayallerimde ilk olarak Premier Lig’de oynamak vardı. Bir gün İngiltere’de oynayacağım diyordum. Çok önemli bir lig. Dünya’da en üst seviyede futbolun oynandığı liglerden bir tanesi. Bir gün mutlaka gitmek düşünülebilir Premier Lig’e ama şu anda Galatasaray’da gerçekten çok mutluyum ve bu tip haberleri hiç dinlemiyorum. Benim için şu anda en önemli şey üst seviyede antrenman yapmak ve en üst seviyede takımıma yardımcı olmak.

Türkiye’nin en önemli hocalarından biri olan Fatih Terim ile çalışıyorsun. Neler söylemek istersin Fatih Terim hakkında?


MUSLERA: Tabi ki bir futbolcu için böyle önemli bir isimle, bu kadar kariyerli bir teknik adamla çalışmak çok önemlidir. Size karşı sürekli pozitiftir. Bu da beni çok mutlu ediyor. Çok mutluyum, çok gururluyum Fatih hoca ile çalışmaktan. Kendisi Türkiye’de çok saygı gören bir insan ama sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da çok saygı duyulan bir teknik direktör. Hem Galatasaray ile hem milli takım ile yaşadığı başarılar var. Ayrıca İtalya kariyerinde de hem Fiorentina ile hem Milan ile yaşadığı başarılar da var. Bir futbolcunun kendini iyi hissetmesi açısından bu çok önemlidir. Ben de Fatih hoca ile çalışmaktan gerçekten çok mutluyum. Her gün ondan bir şeyler öğreniyorum.

Derbi galibiyeti hakkında neler söylemek istersin? Neler hissettin?

MUSLERA: Galatasaray taraftarları ne hissettiyse ben de onu hissettim gerçekten. İnanılmaz güzel bir duyguydu. Fenerbahçe maçları hem bizim için hem de onlar için çok önemli. Bunu biz de hissediyoruz bir yabancı olarak. Çünkü biz de bunun içindeyiz. Bu yüzden orada kazanılan bir galibiyet bizi çok mutlu etti. Biliyorsunuz son 2 haftada hem Fenerbahçe galibiyeti aldık hem de Şampiyonlar Ligi’nde Braga’yı yenerek bir üst tura çıktık. O yüzden ligin ilk yarısını çok iyi şekilde kapatıyoruz. Biraz önce de söyledim; taraftarımız ne hissediyorsa ben de onu hissediyorum. O statta Fenerbahçe’ye karşı o galibiyeti yaşamak çok mutlu etti beni. Tabi ki taraftarlarımızı unutmamamız lazım. Taraftarımızın yaptığı o koreografi, çok güzel bir koreografiydi. Bizi sürekli, 90 dakika boyunca desteklemeleri daha ayrı bir duygu tabi ki bizim için.

Melo’nun kurtardığı penaltı sonrasında neler hissettin?

MUSLERA: Melo için çok mutluyum. Zaten iyi bir futbolcu. Bize, takımımıza çok önemli şeyler katan bir isim. Bir de biliyorsunuz takımımıza çok önemli bir 3 puan kazandırdı o kurtarışla. Kolay bir şey değil tabi ki bir futbolcunun kaleye geçmesi ve bir anda kaleye geçip sorumluluk alması. Çünkü biliyorsunuz 1-0 öndeydik. Yenebilecek 1 golle 2 puan kaybedecektik. Ve bu takımımızı kötü etkileyip moralimizi bozabilirdi. Ama ben yerdeyken kırmızı kart görmüştüm doktorlar geldi. Felipe hiç düşünmeden yanıma geldi. Bir anda eldivenleri aldı. Üzerimdeki formayı aldı. Demek ki o anda kendine o güveni vardı. O güveni kendisinde hissetti. Ve bunun akabinde de böyle güzel şekilde penaltıyı kurtardı. Çok mutlu oldum. Seyredemedim, seyretme imkanım olmadı. Çünkü kırmızı kart gördüğüm için saha içinde bulunamıyordum, soyunma odasına gitmiştim. Ama onun için gerçekten çok mutluyum. Çok önemli bir futbolcu bizim için. Bize böyle bir 3 puan kazandırdığı için de çok mutluyum.

İlk yarıyı lider kapattı Galatasaray. Takımın ve kendi performansın hakkında neler söylemek istersin?

MUSLERA: Geçen seneden sonra bu seneye bakarsak önemli bir turnuva daha oynuyoruz. Bu geçen seneki Galatasaray’ın çok da alışık olmadığı bir şey. Çünkü haftada 2 maç oynuyorsunuz. Hatta biliyorsunuz Galatasaray milli takımlara birçok futbolcu gönderiyor. Bunlar olumsuz sebepler olarak söylenebilir. Bir çok futbolcu milli takımlara gitti geldi buna ben de dahilim. Uzun seyahatler sonrası dönüşte oynanan lig maçları, Avrupa maçları hem benim hem de takımımın performansını etkilemiştir. Ama tabi ki sonuç olarak baktığınızda ligin ilk yarısını lider bitiren, Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura çıkan bir Galatasaray var. Arada biraz tatile çıkıp, kafamızı dinleyip sonra dönünce de üzerimize düşen görevleri yapmak istiyoruz.

Türkiye’de en beğendiğin kaleci kim

MUSLERA: İki isim verebilirim şu anda aklıma gelen. Bu sezon belki pek fazla oynamıyor ama Cenk Gönen’i çok beğeniyorum. Onun haricinde Eduardo’yu da söyleyebilirim İstanbul Büyükşehir Belediyespor’dan. Kendisi İtalya’dan da tanıdığım bir kaleci. Bu iki ismi verebilirim.

Türkiye’de boş zamanlarında neler yaparsın? Mesela hangi Türk yemeklerini seversin? Ne tür müzik dinlersin?


MUSLERA: Türk müziği dinleme imkanım pek olmuyor. Ülkemi özlediğim için, özlem olduğu için daha çok kendi ülkemin müziklerini dinliyorum. Yemek anlamında ülkemi özlediğim pek söylenemez. Çünkü Türk mutfağı çok güzel, çok kaliteli bir mutfak. Tatlı anlamında baklavayı tek geçerim. Yemek anlamında da kebabı söyleyebilirim. Baklava ve kebap ile ülkemin yemeklerini özlediğim pek söylenemez. Demin de söylediğim gibi boş zamanlarımda dışarıya çıkıp gezip, kültürü tanımaya çalışıyorum.”

Unutamadığın bir maç, bir kurtarışın var mı?

MUSLERA: Galatasaray’da tabi ki unutamadığım çok güzel anlarım var. Mesela başarı anlamında derbilerde gösterilen performansları söyleyebilirim. Derbilerde hem benim hem de takımımın gösterdiği performanslar çok önemli. Bunu unutamayacağım. Şu ana kadar geçen sene rakibimiz Fenerbahçe’ye yenilmiştik. Onun haricinde bir mağlubiyetimiz yok. Bu derbi galibiyetler tabi ki bir futbolcunun daha iyi hissetmesini sağlıyor. Geçen sene rakibimizin sahasında kazandığımız bir şampiyonluk Tabi ki bu şampiyonluk da çok anlamlı, çok değerli. Hem bizim için hem de camiamız için çok önemli bir şampiyonluktu. Unutamayacağım anların başında da geçen sene kazandığımız şampiyonluk geliyor.

Bir gün eğer Galatasaray’dan ayrılırsan gittiği yerlerde nasıl anlatırsın Galatasaray’ı? Burayla ilgili anı olarak aklında ne kalır?

MUSLERA: Türkiye için birçok şey söyleyebilirim, bir çok anımı anlatabilirim. Mutlaka öğreneceğim, yaşayacağım birçok anım olacaktır. Ama bir şey söylemem gerekiyorsa bu Türk halkının samimiyeti, sıcaklığı, yabancılara olan yardımı, yardımsever olmaları, çünkü biliyorsunuz dil bilmediğiniz için sorunlar çıkabiliyor, ama ne olursa olsun dil bilmeseler bile bir şekilde sizin yanınızda olup bir şekilde yardım etmeye çalışıyorlar. Bunun çok önemli bir özellik olduğunu düşünüyorum. O yüzden Türk halkının bu sıcaklığını kesinlikle unutmayacağım. Futbol anlamında da taraftarlarımızı söyleyebilirim. Galatasaray taraftarları dünyanın başka yerinde böyle bir taraftar grubuyla karşılaşmanız çok zor sonuçta ben de İtalya’dan geldim. Lazio’da oynadım. Roma-Lazio derbisine birçok kez tanıklık etmiş bir futbolcuyum. O atmosferde bulunmuş bir futbolcuyum. Çünkü o atmosfer en iyi atmosferler arasında nitelendirilir. Buraya gelene kadar ben de böyle düşünüyordum. Ama buraya geldikten sonra Galatasaray taraftarını gördükten sonra kesinlikle kıyas bile kabul etmez Roma-Lazio maçının atmosferiyle. Şu anda bunları söyleyebilirim. Biraz önce de söylediğim gibi mutlaka burada oldukça yaşayacağım çok şey, anlatacağım çok anım olacaktır.

Taraftarlara yeni yıl mesajı verir misin?

MUSLERA: Taraftarlarımız yeni yıla iyi girsinler. Çünkü bizle beraber yeni yılda yeni başarılara imza atacağımızı düşünüyorum, önemli gururlar yaşayacağımızı düşünüyorum hep beraber hem Avrupa’da hem de Türkiye’de. O yüzden iyi bir yıl diliyorum kendilerine.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler