Kar, maçı iptal ettirdi

Bölgesel Amatör Ligi 2. Grup'ta mücadele eden Hakkari Zapspor ile Cizre Basraspor arasında yarın oynanacak karşılaşma, sahanın karla kaplı olması nedeniyle ertelendi.

Yayınlanma: 29.12.2012 - 18:56
Abone Ol google-news

Hakkari'de yaklaşık bir hafta önce etkili olan kar yağışı nedeniyle Şehir Stadyumu'nda biriken karlar temizlenmeyince, Hakkari Zapsporlu yöneticiler pazar günü kendi sahalarında karşılaşacakları Cizre Basraspor karşılaşmasının ertelenmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) müracaatta bulundu. TFF de iki takım arasında oynanacak karşılaşmanın 2 Ocak Çarşamba günü yapılmasını kararlaştırdı.

Bunun üzerine antrenman için stada gelen Hakkari Zapsporlu futbolcular, sahanın halen kardan temizlenmediğini görünce ellerine aldıkları küreklerle sahadaki karı temizlemeye çalıştı. Futbolculara, CHP İl Başkanı Mehmet Baş da destek verdi.

Hakkari Zapspor Teknik Direktörü Mecit Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarın oynayacakları müsabakanın sahadaki kar nedeniyle ertelendiğini belirterek, sahanın temizlenmesi için gerekli yerlere müracaat etmelerine rağmen hiçbir sonuç alamadıklarını söyledi.

Karşılaşmanın çarşamba gününe ertelenmesine rağmen sahada halen çalışma yapılmadığını gören futbolcuların kendi imkanlarıyla sahadaki karları temizlediğini anlatan Tekin, sahanın bu şekilde temizlenmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

CHP İl Başkanı Baş ise iki gün önce ilgililerle görüşmelerine rağmen sahada hiçbir çalışma yapılmadığını bildirerek, takımın sahipsiz bırakılmasına üzüldüklerini dile getirdi.
Futbolcuların çabasına kayıtsız kalamadığını ve kendisinin de kürekle sahadaki karı temizlemeye çalıştığını vurgulayan Baş, ''Maalesef bizim çabamız yetersiz kalıyor. Üç güne kadar buradaki kar temizlenmezse kendi evimizde oynayacağımız maç, başka bir sahada oynanacak'' dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler