Her derste türban!

AKP eğitimde amacına ulaştı: Serbest kıyafet düz lisede başörtüsü oldu...

Yayınlanma: 30.12.2012 - 08:23
Abone Ol google-news

Yalnızca seçmeli din derslerinde türban takılmasını öngören Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Kılık Kıyafet Yönetmeliği, tüm okul ve derslerde türban serbestliğine dönüştü. FATİH Projesinin pilot olarak uygulanmaya başlandığı, akıllı tahtaların yerleştirildiği bir düz lisede kız öğrencilerin serbest kıyafet giyerek tüm derslerde türban taktıkları öğrenildi.

MEBin sadece seçmeli din derslerinde ve imam hatip okullarında serbest kıyafetle birlikte türban takılmasına da izin veren Kılık Kıyafet Yönetmeliği değişikliği Temel öğretim okullarında türbanın her derste takılmasının önüne geçilemeyeceği, yönetmeliğe karşın hiçbir öğretmenin buna engel olamayacağı ifadeleri ile eleştirilmişti. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise yönetmeliğin türbana serbestlik şeklinde algılanmasının doğru olmadığını belirterek eleştirilere MEB olarak biz ne yaptığımızın farkındayız, yani bu hükümet yönetmeliği olduğuna göre aslında eğer öyle bir niyeti olsaydı bütünüyle bu yönetmelikte onu serbest hale getirirdik karşılığını vermişti.

Kot ve türban!

Ancak yurdun dört bir yanında sadece seçmeli din derslerinde değil, tüm derslerde türban takıldığı ve hocaların yönetmeliği uygulayamadığı yönündeki iddialar kanıtlandı. FATİH Projesi pilot okulu olarak sınıfların akıllı tahtalar ile donatıldığı bir düz lisede, kız öğrencilerin seçmeli din derslerinde değil tüm derslerde serbest kıyafetle birlikte türban taktıkları ortaya çıktı. Kız öğrencilerin, Atatürk fotoğrafı ve bu yıl sınıflarına yerleştirilen akıllı tahtanın önünde, serbest kıyafet, renk renk Converse marka ayakkabılar, kot pantolon ve türbanları ile çektikleri fotoğraf Yönetmelikle serbest hale getirmek isteseydik, getirirdik diyen Bakan Dinçerin sözlerinin de örneği olarak değerlendirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler