Eğitimli işsiz sayısı artınca İngiltere harekete geçti

İngiltere üniversiteli işsiz sayısının artması üzerine yasal düzenlemeler almaya karar verdi. Buna göre, yurt dışından eğitimli göçmen alınmasına olanak tanıyan yasal düzenlemeler değiştirilecek böylece İngiliz üniversite mezunları yerine göçmenlerin getirilmesi engellenecek.

Yayınlanma: 04.02.2009 - 13:24
Abone Ol google-news

İngiltere hükümeti, ülkedeki üniversite mezunları arasında işsiz sayısının yükselmesi üzerine, yurt dışından eğitimli göçmen alınmasına olanak tanıyan yasal düzenlemeleri değiştirmeye karar verdi.

Yeni düzenlemelerle, yurt dışından İngiltere'ye göçmen olarak kabul edilen eğitimli kişilerin sayısının sınırlandırılması öngörülüyor.

Hükümetin, bu yaz İngiltere'deki çeşitli üniversitelerden mezun olan 400 bin gencin büyük bölümünün resesyon yüzünden işsiz kalma tehlikesi bulunduğunu göz önünde tutarak, puanlama sistemine göre ülkeye gelen yabancı göçmenlerin sayısına sınır getirme kararı aldığı bildirildi.

Göçmen Bakanı Phil Woolas, AB ülkeleri dışından İngiltere'ye ''puanlama sistemiyle'' kabul edilen göçmenlerin İngiliz üniversite mezunlarının hakkı olan işleri almalarına göz yumamayacaklarını, bu nedenle eğitimli yabancı göçmen sayısına sınırlama getirme kararına vardıklarını ifade etti.

Hükümetin daha önce yaptığı planlama gereği 2009 yılı boyunca 10 ile 18 bin arasında yüksek düzeyde kalifiye sayılan yabancının ülkeye göçmen olarak kabul edilmesi ve iş aramak zorunda kalmadan, daha önce belirlenen kadrolara yerleştirilmesi öngörülüyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler