Tavman: Yeni yıl

Spor modeli, aktör ve sağlıklı yaşam koçu Murat Tavman, Cumhuriyet Portal okurları için Tavman'ın Fit Dünyası'nda yazdı.

Yayınlanma: 30.12.2012 - 09:13
Abone Ol google-news

Sağlıkları ve formları değerli olanlar, Tavman'ın fit dünyasından merhabalar. Fitness'a olan tutkumu ve bu tutkuyu seneler boyu kariyerime ve gerçek hayatıma yansıtıp daha başarılı ve gurur dolu bir hayata sahip olabilme çabasını yaptığım filmler, yazdığım yazılar ve yer aldığım diğer projelerle paylaşmaya çalıştığım fedakarlık dolu bir yılı daha geride bıraktım.

Umarım sizlerde gerek fitness hedefleriniz, gerekse de kariyer veya okul yaşantınızda uzun vadede başarılı olmak için bir yılı daha geride bırakıyorsunuz. Benim sizlerden duymak istediğim şey bu açıkçası.

Bir gün amacınıza ulaşmak için hergünde olsa hayalinizi yaşamaya devam edin. Eğer hayalinizi yaşamazsanız, ozaman korkularınıza mahkum olabilirsiniz.

2012 yılı eğer sizler için genel anlamda başarısız bir yıl olduysa, bu sizin başarısız olduğunuzu göstermez. 2012 'de aldığınız yolu küçümseyip, daha yolun sonuna çok var dediyseniz, vazgeçmeden beni dinleyin. Bende o yollardan geçtim ve halada zaman zaman geçiyorum. Siz vazgeçmediğiniz sürece yenilmiş sayılmazsınız.

Yolun sonu sizi endişelendirmesin. Çünkü yolun nerde ve nezaman biteceği değil. Ne kadar yol aldığınız önemli. Vazgeçme noktasında, geriye dönün ve bakın. Eminim, başlangıç noktasından ilerdesiniz. Sizler başarı için deneyip, yılmadan çalışma sonucu başarısız olmuşsunuz. Bu, uzun vadede size başarıyı getirecektir. Bu, başarısızlıklarla dolu olsada, başarılı bir hayattır aslında. Ama amacınıza ulaşmak için hiç çaba sarf etmediyseniz, ozaman hayatınız başarısızdır.

Yüzlerce kez başarısız olsakta, hayatlarını uzun vadede başarılı olmaya adayan insanlardır benim izleyenlerim ve okurlarım. O yüzden yere ne kadar düşsekte, yerden kalkma gücüne sahip olanlarız. Havluyu iki şekilde kullanabiliriz. Ringin içine atıp yenildiğimizi kabullenerek veya suratımız daki teri silip maça devam ederek. Benim maçım, hayatın ta kendisi. Çünkü en büyük savaş o aslında.

Fitness ile ilgili yazdığım tüm yazılar, çektiğim tüm filmler, yaptığım bütün yemekler aslında kendi hayatımızı nasıl kendimiz kontrol edebiliriz, nasıl koyduğumuz amacı başarabilirizin bir sınavı. Ne kadar çok çalışırsan okadar çok başarılı olursun. O kadar çok kendini geliştirirsin. Gerek fizksel, gerek kafa ve karakter olarak.

Bu yüzden fitness bir spor olmadı benim için, bir sınav oldu herzaman. Benim sınavlarım 15 yıldır devam etmekte. Çünkü sadece yolun sonunda herşey mükemmel olacak. Eğer bugün mükemmel değilse endişelenecek birşey olmaması lazım. Çünkü demekki sonda değiliz. O halde yola devam, çalışmaya devam, hayalleri yaşamaya devam.

Hayalleri yaşarken onları içimizde bir sır gibi tutmalıyız. Kimseye anlatmamalıyız. En azından ben böyleyim ve sizede aynı şeyi tavsiye ederim. Çünkü hayaller anlatılırsa, kimse size inanmaz. Hatta dalga geçer. Yapamayacağını söyler. İnsanlar kendileri yapamazlarsa, kimsenin yapamayacağını sanır. Sizede onu söyler. Fakat birileri diğerlerinden farklıdır aslında. Farklı olanlar, farklı yaşar, farklı şeyler yapar. Kendilerini hep en iyisine layık görürler ve buna çabalarlar.

İnsanların dalga geçebileceği hayallerinizi oyüzden kendi içinizde saklayın ve bunun için zamanı umursamadan çabalamaya devam edin. Bu hayalleri gerçekleştirmek fitness dünyasında tamamen sizlerin elinde. Ne ekersen onu biçersinin ta kendisi.

Egzersiz planlaması, yemek yapımı, uyku düzeni, sistemli yaşam, disiplin, irade, özgüven, sadakat, hırs, istikrar, sabır, pozitif düşünce, konsantrasyon size fitness hedeflerinizi nasıl kendinizin başarabileceğini kanıtlayacak. Kendi emeğinizle değiştirdiğiniz vücuda aynada baktığınızda, ona sahip olmak için başınızdan geçenleri anımsayın. Onları unutmayın. Çünkü aynada gördüğünüz sonuç bir sınav sonucudur sadece. Gerçek yaşam, harici hayattır.

Hayallerinizi harici dünyada başarabilmek için ise, yukarıdakilere birde "3. bir şahıs" ve şans faktörü ekleniyor. Keşke, ne ekersen onu biçersin olsa. Fakat ipler tamamen sizlerin elinde değil.

Eğer, fitness sınavınızda ki tüm öğrendiklerinizi kullanıp, onlara sadık yaşarken şans faktörü ve "3. şahıs" sizden yana olursa, işte ozaman birgün hayal olan amacınızı insanlara anlatırsınız. Dinleyen çok insan olacak. Sizlere zamanında yapamazsın diyen herkes, bu sefer nasıl yaptın diye soracak.

Ümid ederim ki, yarın gireceğimiz 2013 yılı, benim ve sizleri hayallerimize yaklaştıran bir yıl olsun. Ben, benimkiler için çalışmaya devam ediyor olacağım. İnanıyorum sizlerde öyle. Tavman'ın fit dünyasından herkese mutlu yıllar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler