Köy Enstitülü Ressam İsmail Avcı'nın 51. Yıl Sergisi

Sanatçı ve sanat eğitimcisi olarak çalışmalarını sürdüren, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyesi İsmail Avcı'nın yağlıboya ve desen seçkilerinden oluşan "51. Sanat Yılı Resim Sergisi" Nişantaşı Galeri Işık'ta sanatseverlerle buluştu.

Yayınlanma: 30.12.2012 - 14:37
Abone Ol google-news

Köy Enstitülü İsmail Avcı, 19. kişisel sergisi olan  "51. Sanat Yılı Resim Sergisi”ni;  eğitim geleneği 1885 yılında başlayan ve o tarihten bu yana önce iyi insan yetiştirmeyi amaç edinmiş  Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları’na ithaf etmiştir. Sergi 18 Ocak 2013 tarihlerine dek izlenebilir.

İsmail Avcı

1939 yılında İstanbul’da doğan İsmail Avcı, Kepitepe Köy Enstitüsü-Öğretmen Okulu'ndan mezun olduktan sonra, Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nü 1961 yılında bitirdi. Dönemin Sivas Pamukpınar ve Bolu Erkek Öğretmen Okulları'nda resim öğretmenliği yaptı. 1967 yılında T.C. devlet bursu ile gittiği Fransa'da Ulusal Eğitim Enstitüsü'nde staj yaptı. Louvre Müzesi'nde Cezanne ve Van Gogh'dan roprödüksiyon çalıştı.

Cumhuriyetimizin 50. yılında MEB adına gençlere yönelik resim ve afiş sergileri düzenledi. 1973 yılında başladığı İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü ve Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi'nde "Öğretim Üyeliği", "Ana Sanat Dalı Başkanlığı" ve "Bölüm Başkanlığı" görevlerinde bulundu. Bu sürede lisans tamaladı. Doktoraya eşdeğer Sanatta Yeterlilik aldı. 1986'da doçent, 1992'de profesör oldu.

Önce Desen Sonra Desen adlı, 311 eserini içeren kitabı yayımlandı. 1999 yılına kadar aralıksız 26 yıl görev yaptığı Marmara Üniversitesi'nden kendi isteği ile emekli oldu. Üç'ü birincilik olmak üzere beş ödülü bulunan sanatçı, halen Işık Üniversitesinde "Öğretim Üyesi" olarak görev yapmakta ve İstanbul Küçükyalı'daki atölyesinde resim çalışmalarına devam etmektedir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler