Öymen'den Başbakan'a diplomasi kitabı

Kendisini eleştiren emekli büyükelçilere 'monşerler' diyerek seslenen Başbakan Erdoğan'a tepkiler sürüyor. Emekli Büyükelçilerden CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen Başbakan'a diplomasiyi öğrenmesi için bir kitap gönderdi. Öymen, "Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp" diyerek gönderdiği kitapları imzalamayı da ihmal etmedi.

Yayınlanma: 04.02.2009 - 13:25
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisini Davos'ta Hamas'ın hamiliğine soyunduğu gerekçesiyle eleştiren emekli büyükelçilere 'monşerler' diyerek diplomasiyi ve diplomatları küçümseyici ifadelerine yönelik tepkiler sürüyor.

Emekli Büyükelçilerden CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen Başbakan'a diplomasiyi öğrenmesi için kitap gönderdi. Başbakan Erdoğan'ın "Ben diplomasi bilmem" dediğine dikkati çeken Onur Öymen "Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp. Diplomasinin gerçeklerinin ne olduğunu belirten bir-iki kitap yazmıştım. Onları kendisine gönderiyorum, diplomatların ne yaptıklarını, ülke çıkarlarına hizmet etmek için ne gibi sıkıntılarla karşılaştıklarını, nasıl mücadele verdiklerini belki anlar" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın diplomatları küçümseyici bir üslup sergilediğini ve Başbakan'a diplomasinin ne olduğunu anlaması için yardımcı olmak istediğini belirten Öymen, kendi yazdığı "Silahsız Savaş: Bir Mücadele Sanatı Diplomasi" ve "Ulusal Çıkarlar: Küreselleşme Çağında Ulus Devleti Korumak" adlı kitapları imzalayarak Başbakan'a gönderdi.

 

"Umarım artık diplomatları incitmez"

Başbakan Erdoğan'ın bu kitaplarda, Türkiye'nin diplomasi alanında, Hatay, Kıbrıs ve Kardak kayalıkları konularında ne kadar büyük başarı sağladıklarını, Lozan'da neler yaptığını görme imkanı bulacağını belirten Onur Öymen "Umuyorum ki Sayın Başbakan bu kitapları okuduktan sonra daha dikkatli konuşur, diplomatlar hakkında böyle incitici sözler söylemez" dedi.

Öymen, Başbakan Erdoğan'ın bu kitapları okuyup bitirdiğini öğrenirse diğer kitaplarını da Başbakan'a göndereceğini söyledi.

Başbakan'a gönderdiği kitapları "Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a en iyi dileklerle..." diye imzalayan Öymen "Bunun anlamı Başbakanın diplomasiyi öğrenmesi umudu. Dilerim faydası olur" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler