İşten çıkarmaları önlemek için hükümet yardımı

Macaristan işten çıkarmalarını önlemek için bir dizi önlem alıyor. Macaristan Başbakanı Ferenc Gyurcsany'nin yaptığı açıklamalara göre, hükümetler 36 milyar forint (120 milyon Avro) bütçe ayırarak, 100 bin kişinin işten çıkarılmasına mani olmaya çalışacaklar.

Yayınlanma: 04.02.2009 - 13:24
Abone Ol google-news

Macaristan Başbakanı Ferenc Gyurcsany, işten çıkarılmaların önüne geçilebilmek için hükümetlerinin kriz masası oluşturduğunu açıkladı. Macar Başbakan, hükümetlerinin 36 milyar forint (120 milyon Avro) bütçe ayırarak, 100 bin kişinin işten çıkarılmasına mani olmak istediklerini söyledi.

Kriz masasının başına kendisinin geçtiğini açıklayan Başbakan Ferenc Gyurcsany, işçi çıkarmaya mecbur kalan firmalarla toplantı yaparak, işçi çıkarmalar yerine 4 günlük çalışma periyoduna gidilmesini isteyeceklerini, bir günlük iş kaybının parasını ise hükümetlerinin oluşturduğu bütçeden sağlanacağını açıkladı.

4 günlük çalışma periyodunda çalışanların yine işlerine gideceğini, ancak çalıştığı işe göre kurs veya bilgilendirme eğitimleri verileceğini söyleyen Macar Başbakan Gyurcsany, bu kursların ve bilgilendirme seminerlerinin Macaristan Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından organize edileceğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler