"Türkiye'nin olumlu arabuluculuğu devam edecek"

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye'nin Ortadoğu'da olumlu arabuluculuk rolünün devam edeceğini söyledi. Abbas, Davos'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın toplantıyı terk etmesinin ardından, kendisini telefonla arayarak "onurlu" tavrından dolayı tebrik etmişti.

Yayınlanma: 04.02.2009 - 13:35
Abone Ol google-news

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Avrupa Parlamentosu genel kurulunda konuşan Abbas, temaslarının ardından basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında ''Davos'ta yaşanan gerginlik'' hatırlatılarak, ''Türkiye'nin İsrail ile Suriye arasındaki arabuluculuğunun bundan etkilenip etkilenmeyeceği'' sorulan Abbas, Türkiye'nin olumlu bir biçimde arabulucuk yaptığını, bu olumlu arabuluculuğunun gelecekte de devam edeceğini söyledi.

Abbas, Davos'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın toplantıyı terk etmesinin ardından, kendisini telefonla arayarak konuştuğunu belirtti. Türk basınına da yansıyan haberlere göre Abbas, Başbakan Erdoğan'ı ''onurlu'' tavrından dolayı telefonla arayarak, İslam dünyasının her tarafından çok olumlu tepkiler alındığını belirtmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler