Japonya'dan geldi Aleviliği seçti

Tunceli Üniversitesi'nde Japon bir antropolog Alevilik dersi veriyor.Yrd. Doç. Dr. Hiroki Wakamatsu çalışmalarının da etkisiyle Alevi bir Müslüman olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 31.12.2012 - 09:08
Abone Ol google-news

Sophia Üniversitesi'nde antropoloji alanında yüksek lisansını ve doktorasını tamamlayan Japon antropolog, Tunceli Üniversitesi'nde Alevilik dersi veriyor.

2011 yılında Tunceli Üniversitesi'nde yardımcı doçentlik unvanını alan Yrd. Doç. Dr. Hiroki Wakamatsu, Alevilik'ten etkilenerek Müslüman oldu.

Alevilikle ilgili araştırmalar yapan Wakamatsu zamanla Alevi olmaya karar verdiğini belirterek, "Tibet'te olabilirdim ya da Arjantin'de olabilirdim ama bir hocamın tavsiyesiyle Türkiye'deki Alevi toplulukları üzerine çalışmaya başladım" dedi.

"Müslüman olmak için uzun zamandır tereddütüm vardı" diyen Japon antropolog Hiroki Wakamatsu, "Ankara Üniversitesi'nde samimi hocalarımız vesilesiyle Müslüman olmak kısmet oldu. Odan sonra Alevi olmayı seçtim. Alevi yolu bir meşrebdir benim için. Kendi adıma, İslam'ın Allah'a ulaşmak için en doğru yolu olduğuna inanıyorum" şeklinde konuştu.

Tunceli Üniversitesi'nde öğrenciler Japon hocalarından çok memnun. Bir öğrenci Wakamatsu'yla ilgili düşüncelerini şöyle açıkladı: "Açıkçası kendi alanımda Hiroki hoca gibi bir hocanın olacağını düşünmemiştim. Japon bir hocanın ders vermesi çok farklı bir deneyim oldu benim için" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler