İsveç'e sığınan Suriyeli sayısı 10 kat arttı

Suriye'den kaçarak, İsveç'e sığınmacı olarak gelenlerin sayısı, geçen yıla oranla 10 kat arttı. 2012'de, 7 bin 733 Suriyeli sığınma talebinde bulundu.

Yayınlanma: 31.12.2012 - 11:34
Abone Ol google-news

İsveç Göçmen Dairesi'nden yapılan açıklamada, 2013 yılında Suriye'den gelecek sığınmacı sayısında artış beklendiği belirtildi. Verilere göre, şu ana kadar Suriye'deki savaşta ölenlerin sayısı 45 bine ulaştı ve yarım milyon Suriye vatandaşı göçmen olarak komşu ülkelere sığınmak zorunda bırakıldı. 2011 yılında İsveç'e Suriye'den gelen sığınmacı sayısının 627 olduğu bildirildi.

Suriye'den kaçarak Avrupa ülkelerine kadar gelebilenlerin sayısında da artış olduğu kaydedilirken, Suriye'de göçmen statüsünde yaşayan 2 bin civarında Filistinli de başka ülkelere göç etmek istiyor.

İsveç'e 2012 yılı içinde 7 bin 733 Suriye vatandaşı, sığınma talebinde bulunurken, bu sayının 2013 yılında daha da artmasının beklendiği açıklandı.

İsveç Göçmen Dairesi Hukuk Bölümü Sorumlusu Mikael Ribbenvik, yaptığı açıklamada yeni yıl içinde Suriye'den gelecek sığınmacı sayısının 18 bin olarak tahmin edildiğini ancak bunların hepsine kalacak yer bulmada zoruluk yaşanacağına dikkat çekti.

Suriye'deki durumun her geçen gün daha kötüye gittiğine işaret eden Ribbebvik, sığınmacıların geri dönme şanslarının bu nedenle çok zor görüldüğünü kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler