''Yeni yıla fidan dikerek girelim'' kampanyası

Orman Genel Müdürlüğü'nce, Türkiye'nin 81 ilinde başlatılan ve yılbaşında ağaç kesmek yerine ağaç dikilmesini,ormanları korumayı amaçlayan ''Yeni yıla fidan dikerek girelim'' kampanyası kapsamında Trabzon'da vatandaşlara 5 bin fidan dağıtıldı.

Yayınlanma: 31.12.2012 - 12:55
Abone Ol google-news

Trabzon Orman Bölge Müdürü Celal Pir, kent merkezindeki Atatürk Alanı'nda vatandaşlara fidan dağıttıktan sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu gece yeni yıla girileceğini belirterek, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Orman Genel Müdürlüğünce ''Ağaç kesme fidan dik, yeni yıla fidan dikerek girelim'' sloganı ile bir kampanya başlattığını söyledi.

Kendilerinin de Trabzon'da fidan dağıttıklarını söyleyen Pir, ''2012 yılının son gününde insanlarımızın yılbaşı kutlamalarında kestikleri ağaçları süslemesi yerine fidan dikerek yeni yıla girmelerini istiyoruz. Genel Müdürlüğümüzün bu kampanyası 81 ilde yürütülüyor. Biz de Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü olarak Trabzon'un Of ilçesindeki fidanlığımızda yetiştirdiğimiz fidanları vatandaşlara dağıtarak yeni yıla fidan dikerek girmelerini teşvik etmek istiyoruz'' dedi.

Pir, Orman Genel Müdürlüğü'nün ormanların artırmasını, gelişmesini ve insanlığın hizmetine sunulmasını hedeflediğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

''Bölge Müdürlüğü olarak bu yıl yaklaşık 8 milyon fidan yetiştirdik. Bunlardan 2.5 milyonu Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk alanında toprakla buluştu. Geri kalanını da diğer bölge müdürlüklerine ve vatandaşlara dağıttık. Böylece bu yıl yaklaşık 6 milyon fidan toprakla buluştu. Son olarak yaptığımız bu kampanya ile 5 bin adet sedir, selvi ve fıstık çamı fidanını halkımıza dağıttık. Bu fidanlar Türkiye'nin her tarafından yetişecek nitelikte fidanlar.''

Kampanya ile insanların çok sayıda fidanı dikerek yeni yıla gireceğini ve ormanların gelişeceğini söyleyen Pir, ''Yeni yılın tüm insanlığa, ülkemize ve Trabzon'umuza hayırlı olmasını diliyorum'' şeklinde konuştu.

Fidan dağıtımında fidan almak isteyen vatandaşların yoğunluk oluşturduğu gözlendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler