Erdoğan Ankara adaylarını tanıttı

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin belediye başkanlarının tanıtım toplantısında muhalefete yüklendi. Erdoğan, CHP lideri Baykal'ın Enerji Bakanlığı yaptığı dönemde benzin kuyruklarının olduğunu söyleyerek, "Benim milletim CHP'ye iktidar vermez" iddiasında bulundu.

Yayınlanma: 04.02.2009 - 14:56
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin Belediye Başkan adaylarını tanıttı.

Ankara İl Başkanı Halis Bilge, teşkilat çalışmaları hakkında bilgi vermesinden sonra Belediye başkan adayları tek tek anons edildi. Ankara'ya yönelik çeşitli projelerin tanıtılmasının ardından tören, Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemi ve Melih Gökçek'in Ankara'ya verdiği hizmetlerin tanıtıldığı sinevizyon gösterisi ile devam etti.


"Milletimizin onurunu çiğnetmeyiz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 86 yıl önce 13 Ekim 1923'te Ankara'nın Başkent olduğunu, o günkü nüfusunun 30 bin olduğunu bugün 4 milyonu aşan nüfusu ile çağdaş bir Başkent olduğunu söyledi.

"Kalkınma mücadelesinde kazanmaktan başka seçeneğimiz yok" diyen Erdoğan, "Türkiye'yi dünyanın en güçlü ülkeleri arasına sokmaktan, Türkiye ekonomisini güçlendirmekten başka seçeneğimiz yok. AKP olarak bütün yol arkadaşlarımızla birlikte, azim ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Tüm dünya bilmelidir ki, Türkiye sıradan bir ülke değildir. Türkiye özgüveni yüksek, saygınlığı yüksek bir ülkedir" dedi.

Türkiye'nin akıntıya yön veren gerektiğinde fırtınalar estiren bir ülke olduğunu da söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin başkaları ne der diye düşünen değil, Türkiye ne der sorusunu başkalarının aklında var eden bir ülke olduğunu kaydetti.

"Milletimizin onurunu bugüne kadar çiğnetmedik" diyen Erdoğan, "Bundan sonra da çiğnetmeyiz" diye konuştu.


"Baykal enerji bakanıyken benzin kuyrukları vardı"

CHP lideri Baykal'ın Enerji Bakanlığı'nda bu ülkede benzin kuyrukları olduğunu, sana yağı, şeker kuyrukları bulunduğunu söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Neler çektiğimizi çok iyi biliriz. Hangi yüzle konuşuyorsun. Kişi başına düşen milli hasıla biz göreve geldiğimizde 3 bin 500 dolardı. Biz bunu 10 bin dolara çıkardık. Yine iktidara geldiğimizde ihracat 36 milyar dolardı. 6 senede 96 milyar dolar ilave ettik. Devletin borçlanırken ödediği faiz yüzde 63.4'tü. Şimdi 15.4'e düştü. Enflasyonda tek haneli rakama düştük. Halep oradaysa arşın burada. Yere sağlam basıyoruz. Mücadelemizi hız kesmeden sürdürüyoruz. 6 yılda 130 bin derslik yaptık. Bu gerçekleri görmüyorlar. 6 yılda 400 hastane yaptık. 6 yıla 9 bin km yol sığdırdık. Geçmişte toplu konut diye bir şey yoktu biz bunu değiştirdik. Dediler ki Asya ile Avrupa arasında köprüyüz. Peki siz Türkiye'nin önemini ortaya çıkarmak için ne yaptınız? Siz iktidara geldiniz de ne yaptınız?"



Kılıçdaroğlu ithal aday

"Ben Başbakanılığa gökten zembille inmedim" diyen Erdoğan, siyasete 18 yaşımda başladığını söyledi. 40 yaşımda İstanbul'a Belediye Başkanı olduğunu hatırlatan Erdoğan, "O dönemde bir iddia ortaya koydum. Biri ekonomin, diğeri Türkiye'nin başkenti olan İstanbul'la Ankara'nın kaderi değişecek dedim. İstanbul çöp dağlarından, hava kirliliğinden geçilmiyordu. Kimden aldım bu belediyeyi CHP'den. Bundan daha güzel örnek olur mu? Aynı örnek Ankara içinde geçerli. Halkımız onlardan memnun olmadığı için bu görevi bize verdi. Şimdi bakıyorsunuz CHP İstanbul'a ithal bir aday koymuş, İstanbul'da çamurlu sokak arıyor. Herhalde inşaat şantiyesinde dolaşıyor ve bura çamur diyor. Oralar neydi ne oldu, onun tarihçesini bilse bunu söylemeye yüzü olmaz" diye konuştu.
 

"Asıl işini yap"

Ankara'da su sorununun olmadığını, kentsel dönüşümün her yerde hissedildiğini de anlatan Erdoğan, kimsenin yapamadıklarını AKP'nin süratle bitirdiğini söyledi. Yeni dönemde Ankara'nın metro sorununun da Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte çözüleceğini kaydeden Erdoğan şöyle konuştu:  "Kültür merkezileri ile spor tesisleri ile Ankara'yı daha çağdaş bir kent haline getiriyoruz. İlçe belediyelerinin de projeleri var. Bizim yaptıklarımız ortada, yapacaklarımız ortada. Ben şuna üzülüyorum. Muhalefet 'ben her ay yoksul aileye 600 lira vereceğim' diyor. Bu eski para ile 1 katrilyon yapar. '25 bin kişiyi işe alacağız' diyor. Bu 1.4 trilyon. Biz sorduk gelirin ne 1.3. Sen bir belediye başkanı olarak üzerine düşen görevleri yap. Çöp, çukur, çamur bunları neyle halledeceksin. Aldatıcı ifadelere prim vermeyelim."



"İlk miting Kocaeli'nde"

Büyükşehir belediyesi sınırları içindeki beldelerin daha fazla hizmet alacağını da belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı: "Her beldede bir memur olacak. Göreceksiniz çok daha fazla hizmete ve hizmet kalitesine bu beldeler kavuşacaktır. Adaylarımız tam bir uyum içinde çalışacaklar. Cuma günü Ankara'da genişletilmiş İl Başkanları toplantısı yapılacak. Cumartesi günü ASKİ Spor Salonu'nda tüm adaylarımızın katıldığı bir toplantı gerçekleştireceğiz ve yine daha sonra Kocaeli'nde ilk mitingimizi yapacağız. AKP 81 vilayetteki adayları, halkı ile bütünleşecek."

Daha sonra kürsüye Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek davet edildi. Gökçek, 15 yıldır kendilerine verilen destekten ötürü teşekkür etti. AKP'nin adaylarının kendilerini hizmete adamış adaylar olduğunu söyleyen Gökçek, havası kirli, çöp yığınları ile dolu, trafiği iflas etmiş, çeşitli yolsuzlukların yaşandığı bir Ankara'yı devraldığını kaydederek, tüm bunlara çözüm getirdiklerini iddia etti.

 

AKP'nin Ankara adayları

AKP'nin Ankara'daki belediye başkan adaylarının isimleri ise şöyle:
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek, Altındağ Veysel Tiryaki, Çankaya Bülent Akarcalı, Etimesgut Serhat Kemal Yılmaz, Gölbaşı Abdulnasır Haşnak, Keçiören Turgut Altınok, Mamak Mesut Akgül, Sincan Mustafa Tuna, Yenimahalle Ahmet Duyar, Akyurt Gültekin Ayantaş, Ayaş Rifat Mavioğlu, Bağla Neşet Altıntop, Beypazarı Tuncer Kaplan, Çubuk Mustafa Özden, Elmadağ Gazi Şahin, Evren Abdülkadir Demirci, Güdül Hüseyin Erdoğan, Haymana Hacı Aysu, Kalecik Filiz Olursoy, Kazan Lokman Ertürk, Kızılcahamam Adem Özyekler, Nallıhan Mehmet Mete, Polatlı Yakup Çelik, Pursaklar Selçuk Çetin, Şerefli Koçhisar Hakverdi Altuğ.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler