Müziğin avangart isimleri İstanbul'da konser verecek

Caz, bağımsız ve alternatif müziğin önemli isimleri, İstanbul'da hayranlarıyla buluşacak.

Yayınlanma: 02.01.2013 - 12:44
Abone Ol google-news

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'ndan (İKSV) yapılan açıklamaya göre, Salon İKSV, sezon boyunca Brazzaville, Calexico, Jamie Lidell, Efterklang ve Bilal Karaman'ın da aralarında bulunduğu Türk ve yabancı isimleri ağırlayacak.

Piyanoya getirdiği farklı tekniklerle tanınan Lubomyr Melnyk, 23 Ocak'ta konser verecek.
Kendi adını taşıyan ilk albümüyle ''Mercury Ödülleri''ne aday gösterilen İngiliz caz rock topluluğu Roller Trio, 24 Ocak'ta sahne alacak.

Amerikalı caz dörtlüsü Mostly Other People Do The Killing, 16 Şubat'ta ''Garanti Caz Yeşili'' konserleri kapsamında hayranlarıyla buluşacak.

Björk ile 1998 yılında yayımlanan ''Dancer In The Dark'' filminin müziğiyle başlayan işbirliğini sürdüren İzlandalı prodüktör ve müzisyen Valgeir Sigurdsson, 21 Şubat'ta sahne alacak.

Bağımsız ve alternatif müzik

Crystal Castles, Austra ve Hercules and Love Affair gibi gruplarla sıklıkla aynı sahneyi paylaşan synthpop grubu Trust, 11 Ocak'ta konser verecek.

İlk albümüyle NME dergisinin ''Dinlenmesi Gereken 100 Yeni Grup'' listesinde alan İngiliz saykodelik rock grubu Toy, 1 Şubat'ta sahne alacak.

Gorillaz, Bloc Party ve Peter Bjorn gibi isimlerin şarkılarına yaptığı düzenlemelerle dünya çapında ses getiren İngiliz elektronik/disko-rock üçlüsü We Have Band 8 Şubat'ta, İstanbul aşığı David Brown önderliğindeki Amerikalı indie pop grubu Brazzaville 9 Şubat'ta, İspanyol usulü rock'n roll'un son dönemde öne çıkan isimlerinden ''Malo'' ve ''Ella'' adlı şarkılarıyla dünya çapında üne kavuşan müzisyen ve oyuncu Bebe 15 Şubat'ta hayranlarıyla buluşacak.

16 Horsepower grubunun vokalisti David Eugene Edwards tarafından kurulan Amerikalı low folk grubu Wovenhand 1 Mart'ta, Amerikan folkunu ve Latin müziğini birleştiren Calexico grubu ''Algiers'' adlı son albümünün turnesinin İstanbul ayağında 2 ve 3 Mart'ta, başta Japonya ve Kuzey Amerika olmak üzere dünyanın dört bir yanında geniş hayran kitlesine sahip enstrümantal rock grubu Mono 9 Mart'ta müzikseverlerin karşısında olacak.

Kayıtlarını konser sırasında yeniden düzenlediği doğaçlama canlı performanslarıyla tanınan neo soul'un önemli isimlerinden b23 Mart'ta ''Garanti Caz Yeşili'' konserleri kapsamında hayranlarıyla buluşacak.

Salon İKSV, 11 Nisan'da Teksaslı enstrümantal/deneysel müzik grubu Balmorhea'yı, 4 Mayıs'ta Danimarka'nın başarılı müzik topluluklarından Efterklang'ı ağırlayacak.

Türk caz sanatçıları

Alternatif rock grubu Anima'nın vokalisti olarak tanınan Ceyl'an Ertem, ''Ütopyalar Güzeldir'' adlı ikinci solo albümünden şarkılarını 10 Ocak'ta vereceği konserde seslendirecek.
Melis Danişmend 12 Ocak'ta, Yora grubu 16 Ocak'ta, Kırıka grubu da 17 Ocak'ta hayranlarıyla buluşacak.

''19. İstanbul Caz Festivali'' kapsamında dünyaca ünlü müzisyen Marcus Miller ile Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde gerçekleştirdiği performansla beğeni toplayan gitar virtüözü Bilal Karaman, 25 Ocak'ta yeni albümü ''Patika'' ile Salon İKSV'ye konuk olacak.

İstanbul caz sahnesinin önde gelen müzisyenlerinin caz müziğin efsanelerini anacağı ''Caz Ağacı'' projesi, ''Garanti Caz Yeşili'' konserleri kapsamında Salon İKSV'de gerçekleştirilecek. Vedat Özdemir'in sunucu, Başak Yavuz, Bora Çeliker, Ceyda Özbaşarel, Çağıl Kaya, Şirin Soysal, Adem Gülşen, Tamer Temel, Baran Say ve Erdem Göymen'in müzisyen olarak sahnede olacağı yeni yılın ilk ''Caz Ağacı''nda, 26 Ocak'ta Cole Porter anılacak. Proje, martta George Gershwin, mayısta Duke Ellington ile devam edecek.

İstanbul alternatif müzik sahnesinin kült isimlerinden Nekropsi de 2 Şubat'ta sahne alacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler