Cami imamı Obama ile kahvaltıda

Geleneksel olarak her yıl ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen Ulusal İbadet Günü (National Prayer Day) kahvaltı toplantısı bugün Washington'da yapılacak. Kahvaltıya Türkiye'den Maltepe Cami İmamı Mustafa Demir de katılacak.

Yayınlanma: 05.02.2009 - 07:34
Abone Ol google-news

ABD Kongresi tarafından her yıl Şubat ayının ilk Perşembe günü organize edilen kahvaltıya, ABD kongre üyelerinin yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerinden davet edilen din adamları, politikacılar, sanatçılar, işadamları ile Washington ve New York Birleşmiş Milletler'de görevli diplomatların yanı sıra bazı ülkelerin devlet başkanları ve başbakanları da katılacak.

Obama kabinesinde yer alan bazı bakanların da yer alacağı kahvaltıya, ABD dışişleri bakanı Hillary Rodham Clinton da katılacak.

İlki 1953 yılında ABD başkanı Eisenhower tarafından düzenlenen kahvaltı geleneksel olarak her yıl Washington'da yapılıyor. Bu yılki organizasyon ABD Başkanı Barack Obama'nın katılacağı geniş çaplı ilk kahvaltı olması nedeniyle önem taşıyor. Obama ile kahvaltıya davet edilen sanatçılar arasında rock yıldızı Bono ve İrlandalı şarkıcı Brian Houston da bulunuyor. Kahvaltıya yaklaşık 4000 bin kişinin katılacağı öğrenildi. Kahvaltının Türkiye saatiyle bu akşam gerçekleşmesi bekleniyor.

ABD Başkanı Barack Obama'nın vereceği 57. ''Ulusal Dua Kahvaltısı''na katılmak üzere ABD'ye giden Türk heyeti, çeşitli toplantılara katılarak, Türkiye'deki hoşgörüyü anlatıyor.
Türk heyetinde yer alan Edirne Barosu avukatlarından Hüseyin Sıragezen, yaptığı açıklamada, ABD'de Türk heyetinin çok sıcak karşılandığını söyledi.

Sıragezen, yarın yapılacak kahvaltı öncesi, Washington'da çeşitli toplantılara katıldıklarını ifade ederek, şunları kaydetti: ''National Prayer Breakfast (Ulusal Dua Kahvaltısı) toplantıları için geldiğimiz ABD'nin Washington kentinde birçok karşılama törenine katıldık. Romanya Cumhurbaşkanı Traian Basescu, Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Seydiu, Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa, Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, Kosova Başbakanı Haşim Taçi ve değişik ülkelerden bakan ile milletvekilleri gibi üst düzey devlet adamları da bu toplantılara katılıyor. Türk heyeti olarak hepsiyle görüşmelerimiz çok iyi ve sıcak bir şekilde sürüyor. Burada katıldığımız tüm toplantılarda Türkiye'deki hoşgörü ortamını anlatıyoruz. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı, katıldığımız bu toplantıların birinde yaptığı konuşmada, dinler arası diyalog ve hoşgörünün öneminden bahsetti. Edirne'de farklı dinlere mensup kişilerin yaşamlarıyla ilgili bilgi verdi''

Bu arada, Yardımcı'nın ABD KOngresi Üyesi Robert Wexler ile de bir görüşme yaptığı bildirildi. Obama'nın yarın vereceği Ulusal Dua Kahvaltısı'na Edirneli Avukat Sıragezen'in yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Mustafa Yardımcı ile Edirne'deki Sveti Georgi Kilisesi Rahibi Aleksandır Çıkırık da katılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler