PKK'ye bir darbe de Suriye'den

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) düzenlediği ve İran ile bazı Avrupa ülkelerinde de gerçekleştirilen operasyonlar sonrasında köşeye sıkışan ve teslim olmaların önüne bir türlü geçemeyen terör örgütü PKK'ye bir darbe de Suriye'den geldi. Terör örgütüne yönelik düzenlenen bir operasyonda 3 PKK'li terörist öldürülürken, Şam ve Haseki kentlerinde 19 kişi çok sayıda silah ve patlayıcı ile yakalandı.

Yayınlanma: 05.02.2009 - 09:06
Abone Ol google-news

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü kamplarına yönelik karadan ve havadan etkili operasyonları aralıksız sürdürürken, terör örgütünün Suriye'de yaşayan Kürtleri devlet aleyhine kışkırtma ve ülke topraklarını bölmeye yönelik propaganda faaliyetlerine hız vermesi, Suriye güvenlik birimlerini harekete geçirdi.

Terör örgütü PKK yandaşlarının, elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının yıl dönümünü bahane ederek önceki gün Şam ve Haseki kentlerinde protesto gösterisi düzenlemelerine izin vermeyen Suriye güvenlik güçlerinin, çok sayıda göstericiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Bu arada, PKK'li teröristlerin Halep, Kamışlı, Lazkiye, Afrin ve Ayn Al Arap'ta yaşayan Kürtlerden zorla para topladıkları ve örgüte kadro temini amacıyla Kürt ailelerin çocuklarını kaçırdıkları yönündeki ihbarları değerlendiren güvenlik güçleri tarafından geçen hafta sonu gerçekleştirilen bir dizi operasyon sonucunda örgüte büyük darbe indirildiği kaydedildi.

Aralıksız sürdürülen operasyonlarda, aralarında terör örgütü sorumlularından Zeki İsmail, Kevser Tayfur, Favaz Kano, Kadir Mahmud Saadoh, Derviş Galip, Mazen Alaattin, Nasır Dakori, Ali Hanifa, İbo Abdurrahman, Mustafa Suphi ve İbrahim Saadet'in de bulunduğu 19 terör örgütü üyesi yakalanarak, Şam ve Halep'teki cezaevlerine konuldukları öğrenildi.

Yakalanan PKK'liların evlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda mayın, plastik patlayıcı, uzun namlulu silah ve bunlara ait mermi ile birlikte 250 milyon Suriye Lirası ve 2 bin 500 ABD doları ile çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçirildiği belirtildi.

Yakalanan 19 teröristin ''terör örgütü üyesi olmak, zorla para toplamak, çocuk kaçırmak, Suriye topraklarının bir bölümünü yabancı bir ülkeye ilhak etme girişiminde bulunmak ve ülkede yaşayan Kürtleri devlet aleyhine kışkırtmak suretiyle etnik çatışmaları körüklemek'' suçlarından ömür boyu hapis talebiyle yargılanacakları bildirildi.


Silahlı çatışma

Öte yandan, Halep, Afrin ve Haseki kırsalında bir grup PKK'li terörist ile Suriye güvenlik güçleri arasında yaşanan silahlı çatışmada 3 PKK'li terörist öldürüldü. Çatışma sırasında Suriye ordusunda askerlik yapan Kürt kökenli Halid Hammo, Muhammed Bekir, Sivar Tammo ve İbrahim Rauf adlı askerlerin de öldüğü kaydedildi. Ancak Suriye'de yaşayan Kürtlerin tepkisinden çekinen terör örgütünün, yayın organları aracılığıyla ''Çatışmada ölen Kürt kökenli askerlerin Suriye ordusu yetkililerinin talimatıyla öldürüldükleri'' şeklinde gerçek dışı haberler yaydıkları ifade edildi.

İki ülke arasında Ekim 1998'de imzalanan ''Adana Mutabakatı'' çerçevesinde Şam yönetimi, bugüne kadar 100 civarında terör örgütü sorumlusunu Türkiye'ye iade etmişti.

Terörle mücadele konusunda Türkiye ile birlikte hareket ettiklerini vurgulayan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad da geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada, ''Türkiye ile karşılıklı güven ve tüm kurumlarda ilişkilerimiz mükemmel düzeydedir. Geleceğe çok sağlam adımlarla ilerliyoruz. Terör örgütü PKK'nın Türkiye veya bölgede yaptığı her eylem, mutlaka Suriye'yi de etkiler. Bunun bilincindeyiz ve masum insanlara yönelik saldırıları reddediyoruz. Başta PKK olmak üzere, Suriye'de ayrılıkçı faaliyet gösteren Kürt gruplarına yönelik operasyonlar aralıksız sürecektir'' demişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler