İsrail, insani yardımı engelledi

İsrail donanması, Gazze Şeridi'ne Lübnan'dan gönderilen insani yardım malzemelerini taşıyan geminin geçişine izin vermedi. Gemide ilaç, gıda maddesi, oyuncak, giysi, deterjan ve şilte ile Filistinli ve Lübnanlı sivil toplum örgütlerinin bağışladığı kan bulunduğu belirtildi. Gemi İsrail'deki bir limana çekiliyor.

Yayınlanma: 05.02.2009 - 09:50
Abone Ol google-news

İsrail donanmasının Gazze Şeridi'ne Lübnan'dan tonlarca insani yardım malzemesi taşıyan bir gemiyi durdurduğu bildirildi.

''Gazze'ye ablukanın kaldırılması için ulusal girişim'' adlı organizasyondan Maan Başur, AFP'ye yaptığı açıklamada, ''kardeşlik gemisinin'' İsrail'in iki fırkateyni tarafından uluslararası karasularında durdurulduğunu söyledi.

Başur, İsrail kuvvetlerinin geminin rota değiştirmesini istemesi ve bölge üzerinde İsrail helikopterlerinin de uçması üzerine, geminin Gazze'ye güneyden varmak için Mısır karasularından girmeye çalışacağını kaydetti.

Gemide ilaç, gıda maddesi, oyuncak, giysi, deterjan ve şilte ile Filistinli ve Lübnanlı sivil toplum örgütlerinin bağışladığı kan bulunduğu belirtildi.

Öte yandan, El Cezire ve El Cedid televizyonları muhabirleri, İsrail donanmasının Togo bandıralı "Tali" adlı gemiye üç kez ateş açtığını, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını söylediler.

Yerel El Cedid televizyonunun haberinde, 8 eylemci ve gazetecilerin bulunduğu geminin, 18 İsrail hücumbotu tarafından kuşatıldığı, daha sonra gemiye binen İsrail askerlerinin mürettebatı tehdit ederek, geri dönmelerini istediği belirtildi.

 

Lübnan gemisi limana çekiliyor

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, İsrail donanmasının, yolunu kestiği Lübnan gemisini ülkedeki bir limana çekmekte olduğunu söyledi.

Barak, yaptığı açıklamada, geminin İsrail'in Aşdod limanına çekilmekte olduğunu belirtirken, donanmanın gemidekilere ateş açtığı iddialarını yalanladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler