Helikopter enkazındaki inceleme sürüyor

Bolu'nun Kıbrısçık ilçesi Köroğlu Dağı zirvesine düşen helikopterde inceleme çalışmaları devam ediyor. Helikopterin enkazının bulunduğu bölgede jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

Yayınlanma: 05.02.2009 - 09:55
Abone Ol google-news

31 Ocak 2009 tarihinde Bolu'nun Kıbrısçık ilçesi yakınlarında bulunan Köroğlu Dağı zirvesine düşen Sağlık Bakanlığına ait ambulans helikopterin enkazında inceleme sürüyor.

Helikopterin enkazının bulunduğu bölgede jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.
Bolu Valiliği yetkilileri, olayın Savcılık tarafından soruşturulduğunu ifade ederek, ''Bizim görevimiz helikopter enkazının bulunduğu noktaya yol açmak ve ekipleri enkaza ulaştırmaktı. Biz görevimizi yaptık. Ekipleri helikopterin enkazına ulaştırdık. Bundan sonraki görevi Savcılık yürütmekte. Gerekli görülürse açıklama Savcılık tarafından yapılacaktır'' diye konuştu.
 

Olay

İstanbul'dan Ankara'ya 31 Ocak 2009 tarihinde giden kaptan pilot Andrzej Wojewodzki yönetimindeki ve emekli Pilot Albay Süleyman Kıyak'ın gözetmen olarak bulunduğu EC-135 tipi helikopter ile irtibat Bolu yakınlarında kesilmiş, yapılan arama kurtarma çalışmaları sonrası helikopterin yeri tespit edilerek, sivil ve askeri ekipler bölgeye gönderilmişti.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle enkazın bulunduğu yere helikopterle ulaşan askeri bir ekip, pilotlar Wojewodzki ve Kıyak'ın cesetlerine ulaşmıştı. Helikopterin düşüş nedenini belirlemek için Bolu'ya giden Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne bağlı kaza kırım ekibi ise olumsuz hava şartları nedeniyle enkaza ulaşamamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler