"Kıbrıs'ta çözüm Türkiye ile bir krizi önler"

Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, iki lider arasındaki müzakere sürecine AB'nin desteğini vurgulamak amacıyla gelecek hafta Kıbrıs'a gideceğini açıklarken, Kıbrıs'ta sağlanacak bir çözümün sayesinde Türkiye ile üyelik müzakerelerinde bir kriz önleneceği umudunu da dile getirdi.

Yayınlanma: 05.02.2009 - 11:20
Abone Ol google-news

Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Financial Times gazetesi ile yaptığı söyleşide, geçen Eylül ayından bu yana Kıbrıs'ta Türk ve Rum liderleri arasında sürdürülen müzakerelere AB'nin desteğini vurgulamak amacıyla gelecek hafta adayı ziyaret edeceğini bildirdi.

Müzakere sürecinin devam etmesinin taşıdığı önemi vurgulayan Rehn, "Bence müzakerelerinin yoğun aşamasının Nisan ile son bahar arasında gerçekleşeceğini varsaymak gerçekçi olur" dedi.

Olli Rehn Kıbrıs sorununun çözümünün, Türkiye'nin AB üyelik müzakerelerinde bir kriz yaşanmasını önleyeceği umudunu da dile getirdi.

Financial Times, AB yetkililerine dayanarak da "Çözüm, Türkiye'nin bu yıl sonundan önce limanları ve havaalanlarını Rum gemi ve uçaklarına açmasını sağlayarak AB-Türkiye ilişkilerine ciddi bir darbe vurulmasını önleyebilir" yorumunu yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler