Kuran kursları espri konusu oldu

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın destek verdiği Kuran kursu açılımı Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda da gündeme geldi. Kur'an kursu açılımı AKP, DTP ve CHP'li Soysal arasında espri konusu oldu. DTP'li Akın Birdal, Soysal'a "Bu konuda Kenan Evren sizin çok iyi danışmanlığınızı yapar" diye espri yaparken, Soysal da Birdal'a "kaşınma" dedi.

Yayınlanma: 05.02.2009 - 11:37
Abone Ol google-news

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Ceza ve Tutukevleri İnceleme Daimi Alt Komisyonu'nun Diyarbakır Cezaevinde yaptığı incelemeleri görüşmek üzere toplandı.
Toplantıda, CHP'nin İzmit Belediye Başkanı Sefa Sirmen'in yaptığı açıklama ile başlayan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da destek verdiği Kuran Kursu açılımı gündeme geldi.

CHP'nin açılımı konusunda DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal'a gülerek "Bu konuda Kenan Evren sizin çok iyi danışmanlığınızı yapar" dedi. Soysal ise "Kaşınma" karşılığını verdi. Komisyon Başkanı Zafer Üskül, CHP'nin Kuran Kursu açılımıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmayacağını, toplantının ardından gerekirse bir değerlendirme yapabileceğini söylerken AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt ise "Netice itibariyle hepimiz, her türlü açılımın yanındayız. Yeter ki insanların ihtiyaçlarını karşılasın. Toplumun değerlerine saygı duyan herkese, yaptığı her şeyden dolayı teşekkür ediyoruz'' dedi.
 

"Yandaş medya Abdurrahman Bey'e yanaşın"

Soysal ise gazetecileri kast ederek "Konu insan haklarını nereden ilgilendiriyor, yandan medya Abdurrahman Bey'e yanaşın'' dedi. Soysal toplantı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada ise Sirmen'in "Her mahalleye bir Kuran kursu" önerisine destek verdi. Yerel yönetimlerin bir çok konuda insanları geliştirmeye yönelik kurslar açtığını kaydeden Soysal ''Burada da dini eğitime dayalı bir takım çalışmaların yapılması mümkün. Bu konuda, yerel yönetimlerle, dinin yorumlanması ve Kuran öğrenilmesiyle ilgili talep edenlere eğitim verilmesi son derece doğal'' diye konuştu. Soysal, bu uygulamanın daha büyük tehlikelerin önünü açıp açmayacağına yönelik bir soruya da "Bazı cemaatler tarafından bu eğitim, bazı hurafelerle yapılıyor. Bunların ortadan kalkması lazım. Ciddi din adamlarının eğitim vermesi, son derece doğaldır. Yerel yönetimlerde de Türkiye'nin değişen bu sosyolojik dokusunu da göz önüne alarak, elbette bu tür faaliyetler içerisinde olabilir'' karşılığını verdi.
 

"Bence olumlu"

DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş ise gazetecilerin soruları üzerine konunun kendi partisince de dile getirildiğini ifade ederek "Bence olumlu" dedi. Ağırbaş Kuran kurslarının yerel yönetimler tarafından değil Diyanet İşleri Başkanlığı'nca açılmasının doğru olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler