Tuvalet kavgası ölüm getirdi

Adana'da, huzurevinde kalan ve ''tuvalet sırası'' yüzünden tartıştıkları belirtilen iki yaşlıdan biri düşerek yaralandı. Kaldırıldığı hastanede ölen yaralının tartıştığı arkadaşı ise ''ölüme sebep olduğu'' iddiasıyla polis merkezinde ifade verdi.

Yayınlanma: 05.02.2009 - 11:46
Abone Ol google-news

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı Seyhan Belediyesi Huzurevi'nde, aynı odayı paylaşan 92 yaşındaki Ferit Celal Sistlioğlu, gece tuvaletteyken, sırasının gelmesini bekleyen ve aynı odayı paylaştığı 82 yaşındaki Salih Alabeyler ile tartıştı.

Tartışma sırasında dengesini kaybeden, prostat hastalığının yanı sıra kalp ve tansiyon hastası da olduğu belirtilen Ferit Celal Sistlioğlu, aniden yere düştü. Gürültüye gelen kurum görevlilerince Adana Numune, Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan yaşlı adam, kalça kırığı teşhisiyle 15 gün tedavi görmesine rağmen kurtarılamadı.

Yaşlı adamın, hastaneye getirildiği ilk gün, ''beni oda arkadaşım Salih Alabeyler düşürdü, tokat attı'' şeklinde ifade vermesi nedeniyle, dün gece yarısı huzurevinden alınan Salih Alabeyler, 100'üncü Yıl Polis Merkezi Amirliğ'ne getirildi.

Polislerin yardımıyla güçlükle yürüyerek getirildiği polis merkezinde ''ölüme sebep olduğu'' iddiasıyla ifade veren Salih Alabeyler'in ''oda arkadaşımı ben düşürmedim. O, prostat hastalığı nedeniyle sık sık gece tuvalete kalkıyordu. Ben de o gece tuvalete kalktım, ancak sıra beklerken 'hadi çabuk ol ben de sıkıştım' deyince bana bağırmaya başladı, tartıştık. Benim elimde baston vardı, onu havaya kaldırdım ama vurmadım. Tartışırken birden yere düştü'' dediği belirtildi.

Ferit Celal Sistlioğulu'nun cenazesi, kesin ölüm nedenini belirlenmesi amacıyla otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Adana Valiliği yetkilileri ise yaptıkları araştırmada, yaşlıların tuvalet sırası yüzünden tartıştığını, ancak dövme ya da düşürmenin söz konusu olmadığını öğrendiklerini, gerekli soruşturmanın savcılıkça yürütüldüğünü bildirdi.

 

Yaşlı adam adliyeye sevk edildi

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı Seyhan Belediyesi Huzurevi'nde tuvalet sırası yüzünden tartışırken düşünce, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayan 92 yaşındaki Ferit Celal Sistlioğlu'nun ölmeden önce ''beni düşürdü, tokat attı'' şeklindeki iddiası üzerine ''ölüme sebep olmakla'' suçlanan Salih Alabeyler, savcılıkta ifade verdi.

İlk ifadesinin alındığı 100. Yıl Polis Merkezi'nden adliyeye polislerin koluna girerek gelebilen 82 yaşındaki Salih Alabeyler, olayı anlatırken, ''Biz onunla aynı mahalleden çocukluk arkadaşıydık ama bir süredir birbirimize dargındık. Huzurevi idaresinden ricada bulunarak aynı odada kalmayı da kendimiz istemiştik'' dedi. Zanlı ifade verirken, ölen yaşlının yakınları ise herhangi bir şikayetlerinin olmadığını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler