Hedef 3.2 milyon sigortalı ev

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar, Afyonkarahisar'da düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de sigortalı konut sayısının 3,2 milyona ulaşmasını hedeflediklerini bildirdi.

Yayınlanma: 05.02.2009 - 13:00
Abone Ol google-news

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar, zorunlu deprem sigortası bilincinin artırılması amacıyla Afyonkarahisar'da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, dünyanın en büyük sigorta havuzlarından olan kurumun işleyiş açısından pek çok ülkeye örnek teşkil ettiğini ve olası depremde hasarları kısa sürede ödeme kapasitesinde olduğunu kaydetti.

DASK tarafından bugüne kadar 234 depremde yüzde 97'si kısmi hasarlar olmak üzere yaklaşık 10 bin 356 konuta 19,6 milyon TL hasar ödemesi yapıldığını ifade eden Serdar, şöyle konuştu:
''Ülke genelinde sigortaya sahip konut sayısı 2,9 milyona yaklaştı. Bu yıl ise bu rakamın 3,2 milyona ulaşmasını hedefliyoruz. Deprem riski oldukça yüksek olan ülkemizde toplumun tüm kesimlerinin bu sorumluluğa katılması gerekir. Her konutun zorunlu deprem sigortası poliçesine sahip olması için acenteler, sigorta şirketleri, bankalar, eğitim kurumları, kamu kurumları, yerel yönetimler ve medya mensuplarının iş birliği içerisinde olması büyük önem taşıyor.''

Coğrafi olarak 1. deprem risk bölgesinde yer alan Afyonkarahisar'da toplam 137 bin 210 konutun yaklaşık yüzde 14'ünün zorunlu deprem sigortasına sahip olduğunu kaydeden Serdar, bu yılın sonunda Afyonkarahisar'daki sigortalı konut oranını yüzde 25'lere yükseltmeyi hedeflediklerini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler