Mısır, Gazze sınırını yine kapattı

Mısır'ın, Gazze Şeridi sınırındaki Refah kapısını yeniden kapattığı bildirildi. Bir sınır görevlisinden alınan bilgiye göre, yaralı ve yardım malzemelerinin naklnin yapıldığı sınır bu sabahtan beri kapalı.

Yayınlanma: 05.02.2009 - 13:23
Abone Ol google-news

Mısır, Gazze Şeridi sınırındaki Refah kapısını yeniden kapattı. Bir sınır görevlisi yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze saldırısında yaralananların nakli ve yardım malzemelerinin geçişi için bir süreliğine açık tutulan kapının, bu sabahtan itibaren kapalı olduğunu söyledi.

Ancak, ''Gazze Şeridi dışında tedavi görev hastaların geri dönüşlerine ve başka yaralıların tedavi amacıyla Mısır'a geçmesine izin verileceğini'' belirten yetkili, tıbbi, insani heyetlere ve medya kuruluşlarına ise geçiş izni verilmeyeceğini kaydetti. Yetkili, Gazze Şeridi'ne daha önce giriş yapmış yabancı heyetlerin çıkışına izin verileceğini de sözlerine ekledi.

 

Suriye: İsrail'in korsanlık eylemi

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'dan Gazze Şeridi'ne yardım malzemesi taşıyan geminin İsrail limanına çekilmesi üzerine, ''İsrail'in bu korsanlık eylemini kınadığını'' açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ''Suriye bu korsanlık operasyonunu şiddetle kınamaktadır. Geminin, mürettebatının ve bütün yolcuların güvenliğinin sorumluluğu İsrail'dedir'' denildi. Açıklamada, bu eylemin uluslararası toplum ve bütün insani yardım kuruluşlarınca kınanması gerektiği belirtildi ve geminin Gazze'ye girişine izin verilmesi istendi.

Fransa ise, olaydan üzüntü duyduğunu açıkladı. Fransa Dışişleri Bakanlığı sözcü yardımcısı Frederic Desagneaux, olaydan dün gece haberdar olduklarını, Lübnanlı yetkililerin verdiği bilgi üzerine İsrailli yetkililerle temasa geçtiklerini söyledi.

Sözcü yardımcısı, İsrailli yetkililerin kendilerine ''geminin geri dönüşünü isteyeceğiz'' dediğini, bu bilgiyi Fransa'nın Lübnan'a ilettiğini belirterek, buna rağmen geminin İsrail limanına çekildiğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler