Bu kez de ailesini yakacak

Van'da, dün AKP Belediye Başkan adaylarının tanıtım programında platforma ayakkabı fırlatan esnaf Çetin İşik, tepkisinin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e olmadığını söyledi. İşik, mağdur olduğunu ve mağduriyeti giderilmezse bu kez de ailesini yakacağını iddia etti.

Yayınlanma: 05.02.2009 - 14:16
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in katıldığı AKP Van merkez, ilçe ve belde belediye başkan adaylarının tanıtım programında platforma ayakkabı fırlatan 15 yıllık ayakkabı tamircisi Çetin İşik, dün gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadesinden sonra serbest bırakılan İşik, bugün gazetecilere açıklama yaptı.

Gözaltındayken herhangi kötü muameleyle karşılaşmadığını ifade eden İşik, dünkü eyleminin planlanmış bir girişim olmadığını savundu.

Ayakkabı tamiri yaptığı büfesinin yaklaşık 3 yıl önce belediye ekiplerince yıkıldığını ve içindeki 53 çift ayakkabıya el konulduğunu kaydeden İşik, şöyle konuştu: ''Tepkim Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e değil, Belediye Başkanı Burhan Yenigün'eydi. Çünkü 3 yıl önce büfem yıkıldığında belediyedeki yetkililer zararımızın karşılanacağını, bize yeni yer yapılacağını söyledi. Ancak aradan 3 yıl geçtiği halde sözlerini yerine getirmediler. Büfem olduğu zaman işlerim daha iyiydi, şimdiki iş yerimde hem kira ödüyorum hem de kimse tanımadığı için iş yapamıyorum. Daha önce fakir fukaraya yardım ederken, şimdi çoluk çocuğuma ekmek götüremeyecek duruma geldim.''

Dünkü programa, gerek Bakan Çelik, gerekse Belediye Başkanı Yenigün ile görüşme fırsatı bulabileceğini düşünerek gittiğini, ancak kendine konuşma imkanı verilmediğini anlatan İşik, ''Çocuklarıma ekmek götüremeyecek duruma geldiğim için böyle bir tepki gösterdim. Kişisel bir kastım ve herhangi siyasi düşüncem de yoktur'' diye konuştu.


"Niyetim ayakkabıyı vurmak değildi"

Partililerin tepkisini dile getirmesine engel olduğunu söyleyen İşik, sözlerine şöyle devam etti:
''(Almadığınız bir bu ayakkabım kaldı, alın o da sizin olsun) diyerek ayakkabımı attım. Eğer ayakkabı fırlatmak gibi bir düşüncem olsaydı, bunu başından yapardım. Bunu, görüşmeme izin vermeyince yaptım. Niyetim ayakkabıyı Yenigün'e vurmak değildi. Zaten vurmak istesem, nişan alır vururdum.''

Bir gazetecinin ''Irak'taki ayakkabılı protestodan etkilenerek mi böyle bir tepki gösterdiniz?'' şeklindeki sorusuna İşik, öyle bir düşüncesi olmadığını, mağduriyetini anlatmak için böyle bir yol izlediğini söyledi.

İkinci eylemi

Daha önce de Belediye Başkanı Şahabettin Özarslaner döneminde büfesini yıkmak isteyen ekiplere karşı kendini yakma girişiminde bulunduğunu belirten İşik, ''Mağduriyetim giderilmezse bu kez de 4 çocuğum ve eşimle kendimi yakacağım'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler