Galatasaray'dan Sneijder açıklaması

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, Wesley Sneijder'in transferi konusunda Inter Kulübü ile anlaşma sağladıklarını, ancak Hollandalı futbolcu ile henüz bir anlaşmaya varılamadığını bildirdi.

Yayınlanma: 16.01.2013 - 13:56
Abone Ol google-news

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen sarı-kırmızılı kulübün aylık olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, Wesley Sneijder'in transferi konusunda yapılan eleştiriler ve spekülasyonlarla ilgili kısa bir açıklamada bulundu.

Galatasaray Kulübü'nün futbol branşında bir anonim şirketi olarak faaliyet gösterdiğini ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gördüğünü, yaptığı sözleşmeleri ve önemli maliyetleri Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirmesi gerektiğini anlatan Doğan, ''Kulübümüz, Inter Kulübü ile bir anlaşma sağladı ama sporcu ile bir anlaşmaya varılmadı. Geçmişte transferi bitirene kadar saklama imkanımız oluyordu ama şimdi böyle bir imkanımız kalmadı. Yapacağımız anlaşmaları bildirmek durumunda olduğumuzdan bu bilgiyi kamuoyu ile paylaştık. Öyle olunca da bir takım spekülasyonlar oldu'' diye konuştu.

Sedat Doğan, toplantıda, zemini yenilenen Türk Telekom Arena'da yapılan çalışmalarla ilgili kurul üyelerine barkovizyon gösterisi eşliğinde sunum yaparak, stadın Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasındaki Beşiktaş derbisine yetişeceğini kaydetti.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Romanya'nın Cluj takımı ile oynadıkları maçta aşırı yağış nedeniyle bozulan stat zeminin futbolcu sağlığını tehlikeye atacak boyuta geldiğini, dolayısıyla yaptıkları çalışmalar neticesinde zemini yenileme kararı aldıklarını ve bunu kısa sürede tamamladıklarını vurgulayan yönetici Doğan, ''Yenileme çalışmalarına 550 bin avro civarında para harcadık. Normalde 1 milyon dolar olması gereken bir rakamdı. Real Madrid, Shakhtar Donetsk ve Ajax'ın sahalarını yapan firmaya yaptırdık. Şirket, iyi niyet çerçevesinde sahada ilk yapılan hataları kabul etti ve 450 bin avro daha düşük bir rakamla yaptı. Beşiktaş maçı Türk Telekom Arena'da oynanacak'' ifadelerini kullandı.

İrfan Aktar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ile yönetim kurulu üyeleri Adnan Öztürk, Abdurrahim Albayrak, Semih Haznedaroğlu, Aka Gündüz Özdemir, Sedat Doğan, Celal Gürcan, Mehmet Cibara, Necati Demirkol ve Ali Gürsoy hazır bulundu.

Toplantıda kulübün amatör şubeleriyle ilgili bir sunum yapan yönetim kurulu üyesi Semih Haznedaroğlu, basketbolda hem erkek hem de bayanlarda çok kuvvetli takımlar oluşturduklarını belirtti.

Semih Haznedaroğlu, şöyle devam etti:

''Sayın başkanın da özel ilgisiyle, kalkınmakta olan basketbol branşına yeterli takviye yapılmıştır. Erkek ve kadın A takımlarımız, her takımı yenebilecek ve şampiyon olabilecek güçte. Bundan 7-8 sene evvel orta sıralardan bahsediyorduk. Şu anki basketbol takımlarımız, her şey bekleyebileceğimiz bir seviyeye geldi. Hem Türkiye'de hem de uluslararası arenada büyük maçlar kazanıyorlar, önemli başarılar elde ediyorlar. Sakatlıklara rağmen bayan takımı da önemli başarılar elde etti ve son olarak Türkiye Kupası'nı kazandı. Basketbolda hem erkek hem de kadın takımı olarak oldukça mükemmel bir durumdayız diye düşünüyorum.''

Haznedaroğlu, tekerlekli sandalye basketbol takımlarının da hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda kazandığı başarılarla kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

''Voleybolda birinci sınıf takımlarımız var''

Semih Haznedaroğlu, voleybol branşında çok kötü noktalardan üst seviyelere geldiklerini anlatarak, ''Voleybolda çok kötü durumdayken, gerek yönetim olarak ekonomik katkımız, gerekse arkadaşımız Mehmet Cibara ve teknik ekibin katkısıyla iyi noktalara geldik. Hem erkeklerde hem kadınlarda birinci sınıf, çok iftihar edebileceğimiz takımlarımız var. Voleybolda altyapıya ve tesisleşmeye çok önem veriyoruz. İlerisi için umutluyuz'' dedi.
Yüzme branşında Fenerbahçe'nin önüne geçtiklerini belirten Haznedaroğlu, ''Yönetimimiz iş başına gelmeden evvel hakimiyet Fenerbahçe'nin elindeydi, bunu tersine çevirdik. Yönetime geldiğimizden beri yaz ve kış olmak üzere 4 tane Türkiye Şampiyonası yapıldı. Hepsinde şampiyon olduk ve bir sürü Türkiye rekoru kırdık. Dört sporcumuz olimpiyatlara gitti'' şeklinde konuştu.

Sutopunda ise Türkiye'de rakipsiz olduklarını ve adeta şampiyonluklara ambargo koyduklarını anlatan Semih Haznedaroğlu, bu branşta Avrupa'da da önemli başarılar hedeflediklerini dile getirdi.

Semih Haznedaroğlu, judo, yelken, kürek, atletizm ve briç şubeleriyle ilgili de üyelere bilgiler sundu.

Eleştiriler

Toplantıda söz alan divan kurulu üyeleri, özellikle Wesley Sneijder'in transferi çalışmalarıyla ilgili eleştirilerde bulundu.

Üyelerden Oğuz İmregün, Sneijder'in transferine karşı olmadığını ancak izlenen yöntemden şikayetçi olduğunu kaydederek, ''Benim başkanım transfer için özel uçakla oraya gitmez, gidemez. Sneijder'in yıldız olduğunu söylüyorlar. O yıldızsa, Galatasaray'ın başkanı güneştir'' dedi.

Sneijder transferi konusunda eleştirilerde bulunan bir diğer üye Turcan Bolayır ise Hollandalı futbolcunun maliyetinin çok yüksek olduğunu ve gelmesi halinde takımın sistemini etkileyeceğini savundu.

Hayrettin Kozak da teknik direktör Fatih Terim'e sahip çıkılması gerektiğini dile getirerek, tecrübeli teknik direktörün sarı-kırmızılı futbol takımını çok kötü bir durumdan üst seviyelere çıkardığını vurguladı.

Cibara ve yüzme takımına berat


Toplantıda yönetim kurulu üyesi Mehmet Cibara'ya, ''Sporcu sağlığı eğitim, performans ve sağlık değerlendirme projesi'' ile ilgili çalışmaları sebebiyle İrfan Aktar tarafından Divan Teşekkür Beratı takdim edildi.

Ayrıca, 20–23 Aralık 2012 tarihlerinde Türkiye Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda 31. şampiyonluğunu kazanan yüzme takımının idareci, antrenör ve sporcularına da Divan Başarı Beratı verildi. Şampiyonada kazanılan kupalar da toplantı salonunda sergilendi.
Toplantıya, Galatasaray Divan Kurulu Üyesi olan eski başbakanlardan Mesut Yılmaz da katıldı.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler