Nazım 111 yaşında sergisi

'Nazım 111 yaşında - Nazım'ın Sanatı, Sanatçıların Nazım'ı'' sergisi, 7 Şubat'a kadar Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilecek.

Yayınlanma: 17.01.2013 - 10:54
Abone Ol google-news

19 Ocak'taki konserde, adını Yılmaz Erdoğan'ın ''Ankara'' şiirinin dizelerinden alan yeni albümden şarkılar da seslendirecek grup, hem yeni şarkıları hem de klasik repertuvarı ile sahnede olacak.

Ceylan Ertem-Sezen Aksu Tribute konseri, 23 Ocak'ta Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde gerçekleştirilecek. Ceylan Ertem, Sezen Aksu şarkılarıyla sevenlerinin karşısına çıkacak.
Pop şarkıcısı, şarkı yazarı, prodüktör Sezen Aksu, 10 single ve 27 albüm yayınladı. Aksu, 30 yıllık meslek yaşamında 200'den fazla ödüle layık görüldü, albümleri otuz yılda 20 milyon satan şarkıları yüzü aşkın farklı yorumcu tarafından seslendirildi. 400'ü aşkın esere imza atan Aksu, 20'den fazla ülkede bin 500'ün üzerinde konser verdi. Ceylan Ertem ise ses, efekt ve görsel alanda dinleyicisinden büyük beğeni topluyor.

Camerata Salzburg, İstanbul'da

50 yıldan uzun köklü geçmişiyle bugün tamamen geleneksel bir oda orkestrasının olgunluğuna ulaşan ''Camerata Salzburg'', bir kez daha İstanbul'da sevenleriyle buluşacak.
18 Ocak'ta İş Sanat Kültür Merkezi'nde dinleyici karşısına çıkacak Camerata Salzburg topluluğu, 20 farklı ulus ve kültürden gelen ancak ortak dilleri müzik olan genç ve hevesli müzisyenlerden oluşuyor.

Her yıl neredeyse tamamı özel olarak finanse edilen 80'den fazla konser vererek Avrupa'da ender görülen bir başarıya imza atan topluluğa, kendi jenerasyonun göze çarpan müzisyenlerinden biri olan Piotr Anderszewski, bu konserde şef ve solist olarak yer alıyor.
Ayrıca, Extra Orchestra 19 Ocak'ta Bostancı Gösteri Merkezi'nde, İskender Paydaş, 18 Ocak'ta Mask Live Music Club'ta, aynı gece Nev, Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde, Seyyal Taner de yeni bir konsept ile 19 Ocak gecesinden itibaren İstanbul Jazz Center'da sahne alıyor. Karmate yeni albümünün ilk İstanbul konseri için Jolly Joker İstanbul'da, 22 Ocak'ta sevenleri ile buluşuyor.

Bale ve opera

İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda da 18-19 Ocak'ta büyük besteci Richard Strauss'un ''Ariadne Naksos'ta'' operası sahnelenecek.
İlk kez 1912'de Stuttgart'ta seyirci karşısına çıkan ''Ariadne Naksos'ta'' operası, Mehmet Ergüven tarafından sahneye konuluyor. Operanın orkestra şefliğini Raoul Grüneis, dekorunu İsmail Dede, kostümünü Gülay Korkut, evinim ve jestini Neslihan Öztürk ve ışığını Metin Koçtürk üstleniyor.

La Traviata, 23 ve 24 Ocak'ta Kadıköy Süreyya Operası'nda sahnelenecek. Yekta Kara'nın sahneye koyduğu operanın orkestra şefliğini Gianluca Bianchi yaparken, Stefan Baisch ile Mikhail Iskrov koro şefliğini paylaşıyor.

Tiyatrolar

İstanbul Devlet Tiyatrosu, Küçük Sahne'de yarın ve 18, 19, 20, 21,22,23 ve 24 Ocak'ta ''Kurban'', Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde 20, 23, 24, Ocak'ta ''Aşkımız Aksaray'ın En Büyük Yangını'', Cevahir Salon 1'de yarın, 19 ve 20 Ocak'ta ''Sidikli Kasabası Müzikali'' ile 22 ve 23 Ocak'ta Antigone, Cevahir Salon 2'de yarın, 19 ve 20 Ocak'ta ''Zalim Mahmut-Bir Kurtlu Kıssa'', 22, 23, ve 24 Ocak'ta ''Ay Gecesi'', Üsküdar Tekel Sahnesi'nde 19 ve 20 Ocak'ta ''Ay Gecesi'', Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde yarın, 19, 20, 22, 23, ve 24 Ocak'ta ''Profesyonel'' oyunları sahnelenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Ümraniye Sahnesi'nde 19 ve 20 Ocak'ta Zırhlı Kurt (Kösem Sultan ve Avcı Mehmet), 23 ve 24 Ocak'ta '' İstanbul Efendisi'', Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde yarın, 19 ve 20 Ocak'ta ''Vişne Bahçesi'', 23 ve 24 Ocak'ta ''Sevgili Doktor'', izleyiciyle buluşacak.

Ayrıca, Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde yarın, 19, 20, Ocak'ta ''Zengin Mutfağı'', 20, 23 Ocak'ta ''Perşembe'nin Anıları'', Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde yarın, 19, 20 Ocak'ta ''Gönlümdeki Osman Hamdi Bey'', Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde yarın, 19 ve 20 ve Ocak'ta ''Dar Ayakkabı İle Yaşamak'' ve 23, 24 Ocak'ta ''Meraklısı için Öyle Hikaye'', Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde yarın, 19 ve 20 Ocak'ta ''Arka Bahçe'', 23, 24 Ocak'ta ''Mutfak Söyleşileri'' adlı oyunlar izlenebilecek.

Özel Tiyatro

''Dün Komik Şeyler Oldu'' 19 Ocak'ta Oda Tiyatrosu'nda, ''Alevli Günler'' 21 Ocak'ta KKM Gazenfer Özcan Tiyatrosu'nda, ''1881'' Müjdat Gezen Tiyatro Merkezi'nde 20 Ocak'ta, ''Aşka 103 Adım'' yarın Sefaköy Kültür Sanat'ta, ''Gün Eksilmesin Penceremden'' yarın Akatlar Kültür Merkezi'nde, Orhan Veli'nin eseri ''İstanbul'da Bir Sokak Kedisi'' yarın Kenter Tiyatrosu'nda izlenebilecek. Galası Aralık ayında yapılan İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un yaşamının anlatıldığı ''Akif'' adlı oyun da 19 Ocak'ta Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Sergi

''Nazım 111 yaşında - Nazım'ın Sanatı, Sanatçıların Nazım'ı'' sergisi, 7 Şubat'a kadar Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilecek.
Marmara Forum, 18-20 Ocak tarihleri arasında, ''Uluslararası Küçük Prens Resim Yarışması''nın sergisine ev sahipliği yapacak. Yarışmada dereceye giren 50 resim, Marmara Forum'da meraklılarıyla buluşacak.

Çocuklar için

İngilizce Çocuk Tiyatrosu oyunu Beanie the Little Fish 19 Ocak'ta Tiyatro Karnaval Gönül Ülkü & Gazanfer Özcan Sahnesi'nde çocuklarla buluşacak. ''Jason Andrews Magic Show'' 19 Ocak'ta Trump Towers Mall Sahnesi'nde görsel bir şölen sunacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler