Patlamada yaralanan polis ameliyat oldu

Aliağa Emniyet Müdürlüğü'nün önünde dün meydana gelen patlamada ağır yaralanan polis memuru Bilal Konakçı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyat edildi.

Yayınlanma: 06.02.2009 - 06:54
Abone Ol google-news

Dün meydana gelen patlamada yaralanan Bilal Konakçı, yüzünden ve ellerinden yaralandı. Konakçı'nın sağ kolu dirsek altından koptu, sol elinde de kopan parmaklarının olduğu belirlendi.

Olaydan sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alınan Konakçı, akşam saatlerinde çok sayıda doktorun girdiği ameliyata alındı. Hastanenin plastik cerrahi servisinde operasyon geçiren Koçak'ın, daha sonra anestezi yoğun bakım servisinde gözlem altına alındığı öğrenildi.

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün kapısının önünde dün patlama meydana gelmiş, polis memuru Bilal Konakçı'nın elinde bulunan patlayıcı madde infilak etmişti.

 

Hayati tehlikesi devam ediyor

Aliağa Emniyet Müdürlüğü'nün önünde dün meydana gelen patlamada ağır yaralanan polis memuru Bilal Konakçı'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Opr. Dr. Ata Bozoklar, hastanede ameliyatla Konakçı'nın sağ elinin bilekten kesildiğini söyledi.

Opr. Dr. Bozoklar, ameliyatta Konakçı'nın sol elinin bir parmağının da kesildiğini ifade ederek, ''Vücudundaki yaralar ileri derecede. Yakın zamanda bir ameliyat beklentimiz yok. Yoğun bakımda izlenmesi sürdürülecek'' dedi.

Konakçı'nın solunum cihazına bağlı olduğunu belirten Ata Bozoklar, şöyle konuştu:
''Ne yazık ki hayati tehlikesi devam ediyor. Ancak umutluyuz ve iyiye gideceği düşüncesindeyiz. Hasta solunum cihazına bağlandığında uyutulması gerekiyor. Bu nedenle görme durumu ve genel duyularıyla ilgili henüz kontrol yapma şansımız yok. Durumunu ilerleyen günler gösterecek. Kaburgalarında kırıklar var ancak organ fonksiyonları yerinde. Durumunun iyiye gideceğini ümit ediyoruz. Konakçı'nın akciğerlerinde kırıklara ve patlamaya bağlı sıkıntı var. Karaciğer ve böbrekleri çalışıyor. Yaşam fonksiyonları yavaş yavaş yerine geliyor.''

Bozoklar, Konakçı'nın durumuna ilişkin kesin bilginin, solunum cihazından ayrılmasının ardından verilebileceğini sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler