Hava sıcaklığı artıyor

Yurdun, doğu bölgeleri ile akşam saatlerinden sonra batı kesimlerinde yağış geçişleri beklenirken, ülke genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Yayınlanma: 06.02.2009 - 08:17
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre, doğu bölgeleri ile akşam saatlerinden sonra ülkenin batı kesimlerinde yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı, Güney Ege'nin iç kesimlerinde de sis görülecek.

Hava sıcaklığı ise mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, ülkemizin güney kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

Öte yandan meteoroloji, sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarırken, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum ve Van başta olmak üzere) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunmasını istedi.

 

Bölgelerde hava

Marmara: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra güney ve batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Bilecik) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Ege: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde Güney Ege'nin iç kesimlerinde (Denizli, Afyon ve Muğla'nın iç kesimleri) sis görülecek.

Akdeniz: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur) aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra Kayseri, Sivas ve Yozgat ile gece saatlerinden itibaren Eskişehir çevreleri aralıklı yağmurlu geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu.

Orta Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Tokat ve Amasya çevreleri hafif yağmurlu yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli hafif yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur, doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin (Erzurum ve Van başta olmak üzere) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri kısa süreli yağmurlu geçecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler