El Neşiri davasına durdurma kararı

ABD Başkanı Barack Obama'nın Guantanamo'daki tutukluların yargılanmasının ertelenmesi talebinin ardından, USS Cole gemisinin bombalanmasıyla ilgili bir sanığının yargılandığı dava da durduruldu.

Yayınlanma: 06.02.2009 - 08:48
Abone Ol google-news

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, bugün Yargıç Susan Crawford'un, USS Cole gemisinin bombalanmasıyla ilgili davada sanık olan Abdülrahim El Neşiri ile ilgili suçlamaları düşürerek, davanın durdurulmasına karar verdiğini söyledi. El Neşiri hakkında yeni bir suçlama yapılacağı, bu süre zarfında cezaevinde tutulacağı belirtiliyor.

Davaya bakan Yargıç James Pohl, Obama'nın duruşmaların askıya alınması talebini reddetmiş, El Neşiri'nin davasının sürmesini istemişti. ABD'de geçen ay başında yemin ederek görevine başlayan Başkan Obama, yargılama sürecinin gözden geçirilmesi için 250 civarında tutsağın bulunduğu Guantanamo'daki duruşmaların 120 gün ertelenmesini istemişti.

2000 yılında USS Cole'a Yemen açıklarında saldırı düzenlenmiş, 17 Amerikan askeri ölmüştü. Suudi asıllı El Neşiri, saldırıyla ilgili olarak 2002 yılında Birleşik Arap Emirlikleri'nde yakalanmış ve Guantanamo'ya getirilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon