İnfaz memurlarına erken emeklilik

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, infaz ve koruma memurlarının erken emekliye ayrılmalarını öngören kanun teklifi hazırladı. Teklife göre ilgili memurların tazminatlarının yüzde 10'dan yüzde 50'ye çıkarılması isteniyor.

Yayınlanma: 06.02.2009 - 09:07
Abone Ol google-news

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat'ın TBMM Başkanlığı'na sunduğu teklif, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik öngörüyor. Teklif, ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde görev yapan infaz ve koruma memurlarının, fiili hizmet süresi zammından faydalananlar gibi erken emekli olmalarını amaçlıyor.

Teklifte ayrıca, cezaevi müdürü, infaz ve koruma baş memuru ile infaz ve koruma memurlarının aldığı adalet hizmet tazminatlarının yüzde 10'dan yüzde 50'ye çıkarılmasına dair düzenleme yer alıyor.

Gerekçede, suçluların cezaevine konulmasına kadar olan süreçte görev alan polis, asker ve güvenlik görevlilerine yıpranma zammı ve erken emeklilik gibi hakların verilmesine rağmen, cezaevinde görevli infaz ve koruma memurlarının bu haklardan yararlanamadığı kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler