TMMOB'dan işbirliği daveti

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Günaydın, sorumlu yöneticilik hizmetlerinde yaşanan kayıt dışılığın önlenmesi konusunda Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı işbirliği ve göreve davet etti.

Yayınlanma: 06.02.2009 - 09:13
Abone Ol google-news

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Başkanı Gökhan Günaydın, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı işbirliğine ve göreve davet etti.

ZMO Başkanı Günaydın yaptığı açıklamada, Başbakanlık tarafından hazırlanan Kayıt Dışı Ekonomi ile Mücadele Stratejisi Eylem Planı'nın 5 Şubat'ta yürürlüğe girdiğini anımsattı. Gıda üreten işyerinde sorumlu yönetici çalıştırılmasının zorunlu olduğunu hatırlatan Günaydın, "Diğer meslek grupları yanında, halen Odamız üyesi olan 6 bin 753 ziraat ve su ürünleri mühendisi sorumlu yönetici olarak görev yapmaktadırlar. Ancak Odamızın tüm ısrarlı çabalarına karşın, bu alanda giderek artan bir kayıt dışılık söz konusudur. Sorumlu yöneticilerin maaşları ödenmemekte, asgari ücret uygulamaları görmezden gelinmekte, sosyal güvenlik primleri yatırılmamaktadır" dedi. Günaydın, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı konuya ilişkin göreve davet ederek, ZMO'nun mesleki hak ve yetkilerini korumak adına üzerine düşen her türlü görevi yerine getirmeye ve işbirliği yapmaya hazır olduğunu açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler