"Davos'a neden katıldınız?"

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Önergede Vural, ''Ermeni lobisiyle hareket eden birinin yönettiği panele, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan'ı sıfatıyla katılmayı neden kabul ettiniz?'' diye sordu.

Yayınlanma: 06.02.2009 - 09:23
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, ''Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta katıldığı panelin düzenlenmesini istediği'' iddialarının doğru olup olmadığını ve bu talebin Dünya Ekonomik Forumuna ne zaman iletildiğini öğrenmek istedi.

Vural, panelin düzenlenmesine ne zaman karar verildiğinin açıklanmasını talep ederek, ''Sayın Başbakan'ın böyle bir panelin düzenlenmesini istemesinin sebebi nedir? Beklentisi ne olmuştur? Panel sonucunda bu beklenti karşılanmış mıdır?'' diye sordu.

TRT'de 30 Ocakta, ''Erdoğan'ın tepki gösterdiği Davos'taki oturum başkanı Washington Post gazetesi yazarı David Ignatius, aslında hem Erdoğan'ı, hem de Türkiye'yi çok yakından tanıyan bir isim. Ermeni asıllı Amerikan vatandaşı Ignatius'un, Türkiye'nin dış politikasını eleştiren yazıları bulunuyor'' ifadelerinin kullandığını iddia eden Vural, önergesinde şu sorulara yer verdi:
''Paneli yöneten hakkındaki bu bilgiler size iletildi mi? Türkiye aleyhtarı yazıları olan, Ermeni lobisiyle hareket eden, 1915 olaylarını Türkiye'nin kabul etmesi gerektiğini söyleyen ve akrabalarının katledildiğini söyleyen birinin yönettiği panele Türkiye Cumhuriyeti Başbakan'ı sıfatıyla katılmayı neden kabul ettiniz?''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler