"Yaşam standartlarının artırılması çalışmaları sürüyor"

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın sorusunu yanıtladı. Unakıtan, kamu çalışanları ile emeklilerin alım güçlerinin ve yaşam standartlarının artırılmasına yönelik çalışmaların sürdürüleceğini bildirdi.

Yayınlanma: 06.02.2009 - 09:25
Abone Ol google-news

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın yazılı soru önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, aylıklar ve ücretlere yapılan zamlar ile enflasyon verilerinin değerlendirilmesinden de açıkça görüleceği gibi, kamu çalışanlarına ve emeklilere, 2002'den itibaren, önceki dönemlerle kıyaslanamayacak oranlarda zam yapıldığını iddia etti.

Kemal Unakıtan, bundan önceki yıllarda olduğu gibi, gelecek yıllarda da kamu çalışanları ve emeklilerin alım güçlerinin ve yaşam standartlarının artırılmasına yönelik çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Yalçınkaya da soru önergesine verilen yanıtla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, ''Emekli, memur, dul yetim, şehit, özürlü, Bağ-Kur'lu, SSK'li olmak üzere, devletten maaş alan herkes, önümüzdeki süreçte de can çekişmeye, açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi vermeye devam edecektir'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler