Endonezya Clinton'ın ziyaretinden onurlandı

Endonezya Dışişleri Bakanı Hassan Wirajuda, ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın ilk yurtdışı ziyaretlerinden birini Endonezya'ya yapacak olmasından ''onurlandıklarını'' açıkladı.

Yayınlanma: 06.02.2009 - 10:02
Abone Ol google-news

Endonezya Dışişleri Bakanı Hassan Wirajuda ''Endonezya, 18 ve 19 Şubat'ta yapılacağı açıklanan Hillary Clinton'ın ziyaretinden onur duymuştur. Bir Amerikan Dışişleri Bakanı'nın ilk yurt dışı ziyareti için Pasifik'ten geçerek Asya ülkelerine gelecek olması yeni bir şey. Bundan önce Pasifik'in öteki yakası ve Avrupa tercih edilirdi'' dedi.

Japonya hükümeti de, Hillary Clinton'ın ilk yurt dışı seyahatinde Asya ülkelerini seçmesi ve bunlar arasında da ilk sırayı Tokyo'ya vermesinden memnuniyet duyduğunu açıklamış, hükümet sözcüsü Takeo Kawamura, ''Japonya'nın ilk durak olarak seçilmesi, ABD'nin Japon-Amerikan ittifakının güçlendirilmesi arzusunu ortaya koyuyor. Bu anlamlı'' diye konuşmuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Robert Wood, Clinton'ın 15 Şubat'ta başlayacak gezisi kapsamında Japonya, Endonezya, Güney Kore ve Çin'e gideceğini belirtmiş, yeni Dışişleri Bakanı'nın ilk dış gezisi için Asya kıtasını tercih etmesinin, ''dış politikada Asya'ya verilen önemin güçlü bir işareti'' olduğunu bildirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler