'Notre Dame'ın Kamburu' izleyiciyle yeniden buluşuyor

Ankara Opera ve Balesi, Victor Hugo'nun ''Notre Dame'in Kamburu'' eserini, izleyiciyle buluşturacak.

Yayınlanma: 24.01.2013 - 10:27
Abone Ol google-news

Çağdaş Türk sanatının önde gelen isimlerinden Ahmet Güneştekin'in gelenekle modernizmi birleştirdiği ''Yüzleşme'' sergisi, Cermodern'de görülebilecek. Devlet Tiyatroları 19, Devlet Opera ve Balesi ise 6 eserle sanatseverlerle buluşacak.
Başkentte bu hafta görülebilecek bazı kültür sanat etkinlikleri şunlar:

 

Tiyatrolar

Akün Sahnesi: ''Bir Delinin Hatıra Defteri'' bugün, yarın ve 26 Ocak'ta sahnelenecek. Erdal Beşikçioğlu'nun performansıyla Cem Emüler'in yönetmenliğindeki eser, Rus yazar Gogol'un aynı adlı hikayesinden uyarlandı. ''Pal Sokağı Çocukları'' 27 Ocak'ta minik tiyatroseverlerin karşısına çıkacak. ''33 Varyasyon'' 29 ve 30 Ocak'ta seyredilebilecek. İskender Altın'ın yönettiği, Moises Kaufman'ın yazdığı oyunda Erdal Küçükkömürcü, İpek Çeken, Meltem Baytok, Mehmet Akay, Ulaş Ersoy, Eda Aydınlı, Tunç Yıldırım rol alıyor.

Altındağ Tiyatrosu:
Füruzan'ın Benim Sinemalarım adlı romanından uyarlanan, Funda Mete'nin yönettiği ''Kış Gelmeden'' bugün, yarın ve 26 Ocak'ta izlenebilecek. ''Boğaç Han'' 27 Ocak'ta temsil verecek. Semih Sergen'in yazıp yönettiği ''Bir Hilal Uğruna'' 29 ve 30 Ocak'ta seyirciyle buluşacak.

Büyük Tiyatro: ''Kerbela'' yarın ve 27 Ocak'ta sahne alacak. Orhan Asena'nın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu'nun yönettiği ''Hürrem Sultan'' 29 Ocak'ta seyredilebilecek.

Cüneyt Gökçer Sahnesi: Işıl Kasapoğlu'nun yönetiği ''Cyrano De Bergarac'' 29 ve 30 Ocak'ta temsil verecek. Edmond Rostand'ın yazdığı, Sabri Esat Siyavuşgil'in çevirdiği oyunda Durukan Ordu, Zeynep Yasa, İrfan Kılınç, İsmet Numanoğlu ve Edip Tümerkan rol alıyor.

Küçük Tiyatro: Trabzon Devlet Tiyatrosu yapımı ''Ben Feuerbach'' bugün, yarın, 26 ve 27 Ocak'ta izlenebilecek. Tankred Dorst'un yazdığı, Yurdaer Okur'un yönettiği eser bir oyuncunun yaşadıklarını konu ediyor. ''Soğuk Bir Berlin Gecesi'' ise 29 ve 30 Ocak'ta sahnelenecek.

Oda Tiyatrosu: ''Dönülmez Akşamın Ufkundayız'' bugün, yarın ve 26 Ocak'ta izlenebilecek.
''Euridice'nin Elleri'' 29 ve 30 Ocak'ta tiyatroseverlerin karşısına çıkacak. Uğur Çavuşoğlu'nun rol aldığı oyunda aynı çatı altında yaşamalarına rağmen birbirlerini tanıyamayan insanların evliliklerinin nasıl iflasa sürüklendiği anlatılıyor.

Stüdyo Sahne: ''Bir Kahve Molası / Karıncalar'' yarın ve 27 Ocak'ta temsil verecek.
Rick Clevelen'in yazdığı, İlham Yazar'ın yönettiği ''Jerry ve Tom'' ise 29 Ocak'ta sahne alacak.

İrfan Şahinbaş Sahnesi: İlham Yazar'ın yönettiği ''Yastık Adam'' bugün ve 26 Ocak'ta sahnelenirken, 30 Ocak'ta ise Brecht'in kaleminden Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği ''Cesaret Ana ve Çocukları'' izlenebilecek.

Şinasi Sahnesi: Stephen King'in yazdığı, Sinemis Candemir'in çevirdiği ''Dolores Claiborne'' bugün, yarın ve 26 Ocak'ta izleyiciyle buluşacak. Çocuk müzikali '''Karlar Kraliçesi'' 27 Ocak'ta seyredilebilcek. ''Yastık Adam'' 29 ve 30 Ocak'ta sahnelenecek.

 

Opera-Bale

Opera Sahnesi: ''Notre Dame'in Kamburu'' balesi bugün ve 26 Ocak'ta temsil verecek. Victor Hugo'nun Notre Dame Katedrali'ni ziyareti sırasında bir duvara kazınmış gördüğü ''kader'' kelimesinden ilham alarak yazdığı eserde, koreografiler Armağan Davran ve Volkan Ersoy imzası taşıyor. Zangoç Quasimodo'yu canlandıran balet Serhat Güdül, yaklaşık 3 saatte yapılan özel plastik makyajla çirkin ve kambur bir adama dönüştürülüyor. Eserin müzikleri Cesare Pugni'nin müziğini yeniden düzenleyerek, kendi bestelerini ekleyen Bujor Hoinic'e ait. ''Karyağdı Hatun'' 28 Ocak'ta sanatseverlerin karşısına çıkacak. ''Macbeth'' operası ise 30 Ocak'ta izlenebilecek.

Operet Sahnesi: ''Bir Tenor Aranıyor'' müzikal komedisi 27 Ocak'ta, ''Seslerle Anadolu'' müzikli gösterisi ise 29 Ocak'ta sahne alacak.

Leyla Gencer Sahnesi: Çocuk müzikali ''Sihirli Dünya'' sezonun son temsiliyle 27 Ocak'ta seyirciyle buluşacak.

CSO

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), Alexi Matchavariani'nin 100. doğum yılı dolayısıyla bugün ve yarın vereceği konserin şef Vachtang Matchavariani yönetecek.
Katuia Skanavi'nin piyano ile solist olarak sahne alacağı konserde, Sergey Prokofief'in ''3. Piyano Konçertosu do major Op. 26'' ve Alexi Machavariani'nin ''2. Senfoni'' eserleri seslendirilecek.

 

BSO

Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO), 26 Ocak'ta Işın Metin'in şefliği ve H.J. Lim'in piyano solistliğinde Bilkent Konser Salonu'nda izleyiciyle buluşacak. Konserde, R. Wagner'in ''Tristan ve Isolde: Prelüt'' ve Beethoven'in ''Piyano Konçertosu No.3, Do minör Op.37 ve Senfoni No.4, Si bemol majör Op.60'' adlı eserleri seslendirilecek.

 

Cermodern

Çağdaş Türk sanatının önde gelen isimlerinden Ahmet Güneştekin'in gelenekle modernizmi birleştiren ''Yüzleşme'' sergisi 30 Mart'a kadar görülebilecek. Genel Sanat Yönetmenliği'ni Erdal Beşikçioğlu'nun üstlendiği StüdyoCer'de Nusret Şenay, Berkan Şal, İnanç Konukçu, Ali Yoğurtçuoğlu, Doruk Nalbantoğlu ve Engin Öztürk performansları ve İlham Yazar yorumuyla ''Mojo'', yarın ve 26-27 Ocak'ta temsil verecek. Gerçek Kötüler Sanat Kolektifi'nin küratörlüğünde ''Bizzat Ben Kendim-Bir İkilem Olarak Ben'' ile farklı sanat disiplinlerini aynı çatıda toplayan 34 sanatçının eserlerinden oluşan sergi, 24 Şubat'a kadar gezilebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler