İşte yeni bakanlar!

Gül, Erdoğan ve Özel'in biraraya geldiği Köşk Zirvesi sonrası Başbakanlıktan açıklama geldi. İçişleri Bakanlığı'na Mardin Milletvekili Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Ömer Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı görevine Nabi Avcı ve Sağlık Bakanlığı'na ise Mehmet Müezzinoğlu'nun atandığı bildirildi.

Yayınlanma: 24.01.2013 - 16:25
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Gül, haftalık olağan görüşme için saat 15.10'da Çankaya Köşkü'ne gelen Orgeneral Özel ile bir süre baş başa görüştü.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, saat 18.00'de Köşk'ten ayrıldı. Sonrasında Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan baş başa görüştü.

Kabinede Değişiklik

Başbakanlık kabine değişikliğine ilişkin açıklamasını saat 18.58'de yaptı. Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, "Mevcut hükümette bugün yapılan kabine değişikliği ile İçişleri Bakanlığı görevine Mardin Milletvekili Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine Adana Milletvekili Ömer Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı görevine Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, Sağlık Bakanlığı görevine ise Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu atanmış bulunmaktadır" denildi

İdris Naim Şahin, Ertuğrul Günay, Ömer Dinçer ve Recep Akdağ kabine dışı kaldı

Müezzinoğlu yapmış olduğu açıklamada; "Beklemiyordum, sürpriz oldu. Hayallerimin yüzde 90'ı gerçekleşti. Bundan rötuş yapacağım. 75 milyona hizmet edeceğim için gururluyum" dedi.

 

Muammer Güler'den açıklama;

İçişleri Bakanlığı'na getirilen AKP Mardin Milletvekili Muammer Güler, ''Benim için ailem için özellikle de temsilcisi olduğum Mardin ili için çok onurlu bir görev'' dedi.
TBMM'de İçişleri Komisyonu'ndaki makamında milletvekillerinin tebriklerini kabul eden Güler, duygularını AA muhabiri ile paylaştı. Güler, şunları söyledi:

''43 yıl önce burslu öğrencisi olduğum, 41 yıl önce de memur olarak başladığım daha sonra da her kademesinde görev yaptığım bir bakanlıkta, bakan görevine getirilmiş olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtiyorum. Benim için ailem için özelikle de temsilcisi olduğum Mardin ili için çok onurlu bir görevdir. Sayın Başbakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza, devletimize şükranlarım vardır. İnşallah layık olmaya çalışacağız. Hayırlı olmasını dilerim.''

''Bakanlık sizin için sürpriz oldu mu?'' sorusuna ise Güler, ''Tabii bu tür görevler herkesin beklediği görevlerdir. Benim için de... Bu mesleğe emek veren bir insan olarak beni heyecanlandıran bir görev'' karşılığını verdi.
 

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay açıklama;

"Bütün dileğim gelen arkadaşlarım ile de aynı uyum içinde aynı ahenk içinde çalışırız ve Türkiye kültür yaşamının çizgisini daha yukarıya çekerek, sanatta geriye gitmeden, turizmde, dünyanın en tanınmış kurumları haline getirir. Bütün dileğim budur"

 

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,

"Bugüne kadar görev yapan arkadaşlarımız, bundan sonra farklı kapasitelerde farklı görevler yapacaklardır. Bugün yeni görev devralan arkadaşlarımız da, bu görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışacaklardır" değerlendirmesinde bulundu.

Bağış, Slovakya'nın 20. bağımsızlık yıldönümü vesilesiyle verilen resepsiyonun çıkışında, kabine değişikliğine ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.,

"Bugüne kadar görev yapan arkadaşlarımız, bundan sonra farklı kapasitelerde farklı görevler yapacaklardır. Bugün yeni görev devralan arkadaşlarımız da, bu görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışacaklardır" ifadelerini kullanan Bağış, şimdiye kadar görev yapan bakanların çok önemli hizmetleri olduğunu kaydetti.

Kabine değişikliğiyle ilgili sinyali, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika ziyareti sırasında "Her an herşey olabilir" sözleriyle verdiğini hatırlatan Bağış, AK Parti'nin hizmet odaklı bir siyasi hareket olduğuna dikkati çekti.

Bağış açıklamasında, "Hepimiz birbirimize destek vererek ülkeyi daha aydınlık yarınlara taşımak için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz. Bir siyasi iradenin, bir partinin mensupları olarak, milletimizin takdirine layık olabilmek için, hep birlikte 'Durmak yok yola devam' diyerek, çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Makamlar insanları değil, insanlar makamları yükseltirler" dedi.

Bağış bir soru üzerine, önceki gün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile gerçekleştirdiği zirvenin, kabine değişikliğiyle pek alakası olmadığını, daha çok güvenlik ağırlıklı bir zirve olduğunu belirtti.


Atanamayan öğretmenler heyecanlandı

Kabine değişikliği sonrası atanamayan öğretmenler yeni bir atama olabileceği konusunda ümitlendi. Ancak Nabi Avcı'nın bu konuyla ilgili herhangi bir kaygısının olmadığı, bu değişikliğin atanamayan öğretmenler için yapılmadığı belirtildi.

Yeni Bakanlar Kurulu

Başbakan: Recep Tayyip Erdoğan
Başbakan Yardımcısı: Bülent Arınç
Başbakan Yardımcısı: Ali Babacan
Başbakan Yardımcısı: Beşir Atalay
Başbakan Yardımcısı: Bekir Bozdağ
Adalet Bakanı: Sadullah Ergin
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Fatma Sahin
Avrupa Birliği Bakanı: Egemen Bağış
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Nihat Ergün
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Faruk Çelik
Çevre ve Şehircilik Bakanı: Erdoğan Bayraktar
Dışişleri Bakanı: Ahmet Davutoğlu
Ekonomi Bakanı: Zafer Çağlayan
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Taner Yıldız
Gençlik ve Spor Bakanı: Suat Kılıç
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Mehdi Eker
Gümrük ve Ticaret Bakanı: Hayati Yazıcı
İçişleri Bakanı: Muammer Güler
Kalkınma Bakanı: Cevdet Yılmaz
Kültür ve Turizm Bakanı: Ömer Çelik
Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek
Milli Eğitim Bakanı: Nabi Avcı
Milli Savunma Bakanı: İsmet Yılmaz
Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu
Sağlık Bakanı: Mehmet Müezzinoğlu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Binali Yıldırım

Muammer Güler

İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamlayarak 1972 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. İlk kamu görevine 14 Mart 1973 tarihinde Balıkesir'de maiyet memuru (kaymakam adayı) olarak başladı. Sırasıyla Çal İlçesi kaymakam vekilliği, Pehlivanköy, Horasan kaymakamlıklarında bulunduktan sonra İçişleri Bakanlığı Personel Şube Müdürlüğü’ne atandı. İçişleri Bakanlığı’nda şube müdürü, daire başkanı, personel genel müdür yardımcılığı ve personel genel müdürlüğü’nde bulundu.

Personel Genel Müdürü iken 29 Ocak 1992 tarihinde Niğde Valiliği’ne atandı. Daha sonra 27 Eylül 1993 tarihinde Kayseri Valiliği'ne ve 6 Temmuz 1994 tarihinde Gaziantep Valiliği'ne atandı. Bu görevini sürdürürken 28 Temmuz 2000 tarihinde Samsun Valiliği'ne atandı. 30 Ocak 2003 tarihinde İstanbul Valiliği'ne atanarak 17 Şubat 2003 tarihinde görevine başladı. 12 Mayıs 2010 Valiler Kararnamesiyle Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'na atandı. 7 Mart 2011 tarihi itibariyle Adalet ve Kalkınma Partisi'nden milletvekili olmak amacıyla görevinden istifa etmiştir.

24. Dönem Mardin Milletvekili olarak TBMM'ye girmiştir. Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi olarak görev yapmış ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Onur Üyesidir. Matematik Öğretmeni Neval Hanımla 1977 yılında evlenmiştir. Güler çiftinin Barış ve Burcu adlarında iki çocuğu bulunmaktadır. 24 Ocak 2013 tarihli kabine revizyonu ile İçişleri Bakanlığı görevine getirilmiştir.


Ömer Çelik

Babası Yusuf Ziya Çelik, annesi Dudu Çelik. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde yüksek tahsil görüp mezun oldu ve aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Siyaset bilimi master'ı gördü. Siyaset Bilimci ve Gazeteci olarak çalıştı; . Adalet ve Kalkınma Partisi'ne girerek Genel Başkan Siyasi Danışmanı olarak görev aldı. 2002 ve 2007 seçimleri'nde Ak Parti Adana milletvekili adayı oldu ve seçimi kazanarak 22., 23. ve 24. dönem Adana milletvekili olarak yeraldı. Halen milletvekili olup, Ak Parti Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Ayrıca Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı seçildi. Bekar olan Çelik, İngilizce bilmektedir.

Nabi Avcı

ODTÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdi. İletişim profesörüdür. Anadolu Üniversitesi'nde ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde iletişim felsefesi ve iletişim sosyolojisi üzerine dersler verdi. 1995 ve 1996 yıllarında Kanal7 Televizyonunda 360 derece isimli program yaptı. Aynı dönemde Yeni Şafak gazetesinde yazarlık ve yöneticilik yaptı. [1].Milli Eğitim Bakanlığı'nda ve Başbakanlık'ta danışman olarak çalıştı. Başbakanlık Başdanışmanı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürütürken 2011 yılında AKP'den milletvekili aday adaylığı için bu görevlerinden istifa etmiştir. XXIV. dönem TBMM Eskişehir milletvekilidir. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, Türkiye-Kanada Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanı, Türkiye-Brezilya Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanvekili ve Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir.24 Ocak 2013 tarihinde yapılan kabine değişikliği sonucu Milli Eğitim Bakanı olmuştur.

Eserleri: Bombacı Parmenides ve Enformatik Cehalet gibi kitapları var. Ayrıca "Molla Kasım" takma adıyla mizah yazıları yazdı. Bunlardan bir bölümü, karikatürist Necdet Konak tarafından resimlenmiş olarak Evvel Zaman İçinde (Nehir Yayınları) adlı kitapta yayınlandı. Ayrıca çok sayıda çevirisi de vardır. Rene Guenon, Martin Lings ve S.H.Nasr gibi tradisyonalistlerin kitaplarını Türkçeye çevirmiştir.

Mehmet Müezzinoğlu

9 Ocak 1955'te Gümülcine'de doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Fatma'dır. Tıp Doktoru; İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi. İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde iç hastalıkları ihtisası yaptı. Avcılarda bulunan özel bir hastanenin kurucusudur. Avcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Batı Trakya Eğitim Kültür Vakfı ve Balkan Medeniyeti Derneğinin Kurucu Üyesi, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğinin Üyesidir. 23. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Orta düzeyde Yunanca, İngilizce ve Arapça bilen Müezzinoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.


 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler