Kredi kartı aidatı 3 yılda bir alınacak

Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel Başkanı Turhan Çakar, ''Kredi kartı aidatının 3 yılda bir alınacağını söyleyerek Yargıtay kararına aykırı davranan ve bankaların yanında tavır alan Sanayi ve Ticaret Bakanını kınıyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 06.02.2009 - 11:43
Abone Ol google-news

Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel Başkanı Turhan Çakar, derneğin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, bankaların ''haksız'' yere tüketicilerden milyarlarca lira tutarında kredi kartı aidatı aldığını bildirerek, bu aidatları bankaların bir ''soygunu'' olarak niteledi.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda yapılacak değişiklikte bu haksızlığın ortadan kaldırılması yerine, yasal hale getirilmeye çalışıldığını savunan Çakar, şunları söyledi:
''Eğer yasa tasarısı bu haliyle yasalaşırsa bankalar her yıl aldıkları kredi kartı aidat bedelinin kat kat fazlasını 3 yılda bir alacaklardır.
Biz tüketiciler olarak, haksız yere tüketicilerden alınan kredi kartı aidatının kaldırılmasını istiyoruz. Tüketicinin Korunması Hakkında Yasa taslağına, tüketiciden kredi kartı aidatı adı altında haksız bir bedelin alınmayacağı hükmünün konulmasını istiyoruz.''

Çakar, Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin 2 Mayıs 2008 tarihli kararında, ''mevcut yasa ve yönetmelik hükümlerine göre, bankaların sözleşmelerindeki kredi kartı üyelik ücreti alınacağına ilişkin şartın, haksız şart olduğu ve kart ücreti alınmayacağının'' belirtildiğini anımsattı.

Bu çerçevede tüketicilerin 5 yıl geriye dönük olarak ödedikleri yıllık kredi kartı aidatlarının ödenmesi için, aidatın alındığı kredi kartı ekstresiyle birlikte Tüketici Sorunları Hakem heyetine başvurarak, bir karar aldırabileceklerini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler