"Rüşvet iddiasında bulunanların alnını karışlarım"

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, hakkında çıkartılan rüşvet iddialarının kanıtlanması halinde siyasi yaşamını hemen sonlandıracağını, aksi takdirde iddia sahibinden hesap soracağını söyledi. Sevigen, ''ne 600 bin dolar ne de iddia edildiği gibi ev istediğini'' bildirerek, var olduğu öne sürülen ses bandının hiç vakit kaybetmeden ortaya çıkarılmasını istedi.

Yayınlanma: 06.02.2009 - 11:44
Abone Ol google-news

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen kendisiyle ilgili olarak ortaya atılan iddialar konusunda yazılı bir açıklama yaptı. Sevigen, "Benimle ilgili olarak rüşvet iddiasında bulunanların alnını karışlarım. 20 yıllık siyasi yaşamım boyunca halkım ve partim için çok ağır sorumluluklar yüklendim. İlkeli ve dürüst davranışımdan ödün vermedim. Bu nedenle sık sık bazı çevrelerin çıkar, mevki ve makam peşinde koşanların hedefi oldum. Bu saldırı ve suçlamada aynı anlayışla ortaya atılan tamamen gerçek dışı bir iddiadır" dedi.

Suçlamanın neye dayandığını, arkasında hangi siyasi hesap ve emellerin yattığını iyi bildiklerini söyleyen Sevigen, 600 bin dolar ve ev istediğini iddia edenlerin; bunu dayandırdıkları ses bandını hemen ortaya çıkarmaya ve içeriğini de açıklamaya davet etti.
 

"Bunun hesabını sonuna kadar sorarım"

Sevgen, 600 bin dolar, ne de ev istediğini ifade ederek gezdiği iddia edilen inşaatların yerini bile bilmediğini, iddia sahibi ile hiç baş başa kalmadığını söyledi. Sevigen iddialarlailgili şunları söyledi:  "Öte yandan, kendisine aday olmayacağını 20'ye yakın dernek başkanı önünde söyledim. Hiçbir dernek, vakıf veya kuruluşa bağış yapması için de yönlendirmedim. Gerçek bu iken böylesine asılsız, çirkin ve siyasi amaçlı iddialara itibar edilmesi hem üzüntü verici hem de şahsım ve CHP'yi karalama amaçlıdır. Altını çizerek bir kez daha vurguluyorum. Var olduğu öne sürülen ses bandı hiç vakit kaybetmeden hemen ortaya çıkarılmalı ve açıklanmalıdır. Bu konuda hodri meydan diyorum. Eğer o bantta benim rüşvet talep ettiğim, 600 bin dolar istediğim kayıtlı ise 20 yıllık siyasi hayatımı hemen bitirir, üzerime düşeni yaparım. Ama adi ve alçakça iddia doğru değilse yargıda bunun hesabını sonuna kadar sorarım."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler