İntihar eden rektör kurtarılamadı

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak (45), bileklerini kesip, 4. kattaki evinin balkonundan atlayarak intihar etti. Budak, hastanedeki tüm müdahalelere rağmen birkaç saat sonra hayatını kaybetti

Yayınlanma: 26.01.2013 - 11:48
Abone Ol google-news

Atatürk Üniversitesi lojmanlarında kalan Budak, henüz belirlenemeyen bir nedenle bileklerini keserek, 4. kattaki evinin balkonundan atladı. Ağır yaralanan Budak, olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Evli ve 2 çocuk babası olan Prof. Dr. Budak'ın, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Budak, tüm müdahalelere rağmen birkaç saat sonra hayatını kaybetti

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Rektör Prof. Dr. Gökhan Budak'ın hastanede yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybettiğini söyledi.
Baş sağlığı dileğinde bulunan Korkmaz, ''Maalesef hocamızı kaybettik. Zaten olay yerinde kalbi durmuş ancak doktor olan komşusunun müdahalesiyle hayata döndürülmüştü. Başımız sağolsun. Üzgünüz'' dedi.
 

Budak'ın lojmanlardaki komşusu olan Sevda Oguş da evdeyken bir ses duyduklarını belirterek, şöyle dedi: ''Dışarı çıktığımda komşumun yerde yattığını gördüm. Hemen ambulansa bilgi verdik. Gökhan hocamız, yerde yatıyordu, kendisi nefes alamıyordu. Ambulansı aradılar. Karşı blokta bir doktorumuz vardı o müdahale etti. Müdahale sonrasında nefes almaya başladı. Ambulansla hastaneye götürdüler. Çok iyi bir insandı.''
 

Olayla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ile olay yeri inceleme ekipleri, evin bulunduğu yerde inceleme ve araştırma yaptı.

Prof. Dr. Gökhan Budak kimdir?

Prof. Dr. Gökhan Budak, Erzurum'un Olur ilçesinde doğdu. 1989'da Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nden mezun oldu. 1990'da birincilikle bitirdiği bölüme araştırma görevlisi, 1996 yılında yardımcı doçent, 2000'de doçent ve 2006'da Atom ve Molekül Fiziği Anabilim Dalı'nda profesör olarak atandı.

X-ışını Floresans Spektroskopisi, Atom ve Moleküllerin Kuantum Mekaniksel Hesaplamaları ile Monte Carlo Simülasyon Tekniği konularında bugüne kadar 60'dan fazla SCI kapsamındaki dergilerde bilimsel makalesi, yurtiçi ve yurtdışı sempozyumlarda sunulmuş 40 civarında bildirisi var. SCI kapsamındaki makaleleri TÜBİTAK Teşvik Primi ile ödüllendirildi ve 500'den fazla atıf yapıldı.

2002-2003 yıllarında Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürlüğü, 2008-2010 yıllarında da Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler